HDP sistemin hep hedefinde olmuştur

Forum Haberleri —

HDP, sıcak mücadelenin içinde şekillenerek hayat bulmuş bir parti O devrimci değerlerle beslenerek her tür saldırı ve tasfiye girişimine rağmen var olagelmiştir, bundan sonrada var olacaktır. 

RESUL ERENLER

Geçmişte olduğu gibi bugünde temel ulusal haklardan yoksun olan Kürtler, akıl almaz baskı, işkence, aşağılanma ve en vahşi uygulamalarla hep karşı karşıya kalmışlar ve zorla bağımlı tutulmuşlardır. Onun için her tür katliamcı, inkarcı ve yok etme politikaları sistem partilerinin vazgeçilmezi olmuştur. Kürtlerin varlığını, kendi yok oluşu olarak gören bir anlayıştan, demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine karşı olumlu bir yaklaşım beklenemez. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobanê eylemlerinin gerekçe göstererek HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan dahil olmak üzere 9 HDP milletvekili hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlamış. Hakkında fezleke oluşturulanlar; HDP Eşbaşkanı İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Grup Başkan Vekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç ile Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Van Milletvekili Sezai Temelli, Mardin Milletvekili Pero Dündar, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözgü hakkında, Anayasa'nın 83. maddesi gereğince milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talep edilmiş.

Gerekçe; HDP'li vekillerin 5/6 yıl önce yapılan birtakım konuşmaları suç unsuru olarak gösteriliyor.

Bugüne kadar akıllarına gelmeyen suç unsuru konuşmalar, her nasılsa karşılarına çıkan anket sonuçları sinirlerini bozmuş olmalı ki, milliyetçi duygulara sarılmak iktidarda kalmanın yollarını arıyorlar. AKP- MHP faşist iktidarının Kürtlere ve onların siyasi temsilcilerine, farklı inançlara, kadınlara, emekçilere, bir bütün olarak demokrasi güçlerine hiçbir zaman tahammülü olmadı. Onlar, kendilerine her zaman biat eden sürü bir topluma ihtiyaç duyarlar, sorgulayan soru soran değil.

AKP ve parlamentoda bulunan tüm partiler (HDP hariç) tek millet, tek inanç temelli üzerine kurulan Türk devletini, her şeye rağmen (yanlışta olsa) savunulmasından yana konumlanmış; ırkçı, milliyetçi faşist partilerdir.

Kürtlere ilişkin bir talep söz konusu olduğunda irili ufaklı tüm partiler Kürtlere karşı işbirliği içinde olmaktan en ufak bir tereddüt yaşamazlar. Kendi aralarındaki iktidar mücadelesinde karşı tarafı yenilgiye uğratmak için yer yer Kürtleri parlamentoda temsil eden HDP'ye ihtiyaç duymanın dışında. Tıpkı 19 Aralık yerel seçimlerde olduğu gibi.

Kürt Özgürlük Hareketinin, ulusal hak mücadelesi ve Kürtlerin siyasi temsilcilerinin en demokratik taleplerine karşı devlet, en vahşi yöntemler kullanarak bastırmayı ve her türden farklılıklara (etnik inançsal) kendi faşist, ırkçı ideolojisini dayatan ve kabul ettirmeye zorlayan bir iktidar ve muhalefetle karşı karşıyayız. Çok kimlikliliğe ve çok kültürlülüğe asla tahammülü yok bu düzen partilerinin.

Yerel seçimlerde Kürt oylarıyla ülkenin büyük şehirlerini kazanan CHP’si, müttefiki (İYİ P), HDP’li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy kullanacaklarını söyleyen Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu HDP'li 9 milletvekili hakkında hazırlanan fezlekelere dair, "Biz HDP'yi problemli görüyoruz evet' diyeceğiz” demesi Kılıçdaroğlu'nun daha önce dokunulmazlıklar konusundaki tutumunu anımsattı adeta. HDP’li vekillerin dokunulmazlıkları meclis gündemine geldiğinde, CHP'sinin tavrını merak ediyorum. Daha önce HDP’li vekillerin kaldırılan dokunulmazlıkları söz konusu olduğunda yanlış olmasına rağmen "kalkması yönünde oy kullanacağız, karşı çıkanları kapının önüne koyarım" diyen Kılıçdaroğlu bu sefer nasıl bir tavır takınır merak ediyorum. Acaba bu sefer oy verenleri kapının önüne koyarım diyebilecek mi? Bugün kadar müttefiki İYİ Parti’li Ağıralioğlu'nun ismini anarak en ufak bir karşı tavırı olmadı olacağını da düşünmüyorum.

HDP mevcut sistem partilerinin her zaman hedefinde olmuştur. Onu tasfiye etmek, parlamento dışına itmek için her tür yol ve yönteme baş vurmaktan geri durmadı düzen partileri. Bu saldırılar bundan sonrada farklı biçimde devam edecek. Bu tür saldırılar karşısında HDP'nin de geliştireceği birtakım taktik illaki vardır. Bugün iktidar ve küçük ortağı, bir daha Kürtleri temsil edecek bir partinin kurulmaması için nasıl bir yol bulma uğraşı içindeler? Bu kadar Kürt düşmanlığı neyle ve nasıl tarif edilir doğrusu bilmiyorum.

Son hazırlanan fezlekelerle yapılmak istenen HDP’ye yenilgiyi kabul ettirmek ve böylece kitlelerin HDP'ye olan güvenin sıfırlama beklentisi içindeler. Bu beklentiyle onlar her gün kahr olacaklar ve HDP’nin varlığı da onlara dert olacak.

Sıcak mücadelenin içinde şekillenerek hayat bulmuş bir parti HDP. Bunca acılardan süzülüp gelmiş, yaklaşık 40 yıllık bir mücadele içinde doğan ve bu toprakların yiğit evlatlarının bedeller ödeyerek, can verdiği Kürt halkının siyasi temsilcisi bir partidir HDP. O devrimci değerlerle beslenerek her tür saldırı ve tasfiye girişimine rağmen var olagelmiştir, bundan sonrada var olacaktır.

Ve her tür saldırı ve ihanete karşı, Kürdistan ve Türkiye'nin devrimci güçlerinin ortak mücadelesinin ürünü olarak; kardeşliğin, barışın ve bir arada yaşamanın bu topraklarda hayat bulması için kirli yüzünüzü boşa çıkaracak ve kardeşçe birlikte yaşamanın öncüsü olacaktır. Olmaya da devam edecektir. İnadına kendi küllerinde hep yeninden doğacaktır.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.