Kadın mücadelede inatçı olmalı
Ardından konuşan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, kadınların mücadele konusunda inat etmesi gerektiğini söyledi. Devlet ve iktidar anlayışının kadına dayattığı şiddetin, mücadele edilerek bertaraf edileceğine vurgu yapan Yüksekdağ, AKP'nin Türkiye toplumunu Kürdistan'da sürdürdüğü savaşla kıvrandırdığını dile getirerek, "Dayatılan zulme ve savaşa karşı barışın öncüsü yine kadınlar olacaktır. Büyük insanlığı ayağa kaldıracak olanlar kadınlardır. Kadınlar yeni ve demokratik bir yaşamın kapılarını aralayacak" dedi.

Kadınlar direnişle yürüyor

Kanlı savaşın tam ortasında kadınların direnişle yürüdüğünü belirten Yüksekdağ, "Bu barış yürüyüşü kadının cins bilinci ve eylemiyle gerçekleştirilecektir" diyerek, emeği sömürülen kadınların hak mücadelesini kuşanacaklarını ve kadın hakları için mücadele vermekten yılmayacaklarını ifade etti.

Kadın, devrimi inatla yapacak
"Bir halkın iradesi bir tarih yazar, milyonlarca kadının iradesi ise bir devrim yazar" diyen Yüksekdağ, savaşta direten AKP 'ye karşı barışta ve eşitlikte inatla kadınların devrim yapacağını söyledi.
AKP'nin ve Saray'ın merkezi otoriter politikası ile Kürt halkını teslim alınmaya çalışıldığını söyleyen Yüksekdağ, "Bu savaşta en çok da kadınların iradesi teslim alınmaya çalışılıyor. 7 Haziran'da büyük bir demokratik sıçrayışa kaynak olan kadınlar, bugün de bu zor eşikten geçmeyi başaracak" dedi.

Yüsekdağ'ın konuşmasının ardından forum, basına kapalı yürütüldü.

DİHA/İSTANBUL