‘Her an’ yeni işgal tehdidi

  • Türk Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan’ın sözlerini tekrarlayarak, Kuzey-Doğu Suriye’de her an yeni bir işgal saldırı başlatacaklarını söyledi. 

 

Bloomberg’e konuşan Kalın, İdlib bölgesinde  4 milyona yakın nüfusun güvenliğini sağladıklarını söyleyerek, “Cumhurbaşkanımız yeni bir askeri harekatın her an olabileceğini söyledi. Bunun için de biz kimseden izin alacak değiliz. Kimseye bir takvim açıklamak zorunda değiliz. Kendi güvenlik risklerimizle ilgili değerlendirmemiz bağlamında böyle bir operasyon her an yapılabilir” dedi. 

CENTCOM’un, Türk SİHA’larıyla katledilen QSD komutanları için Türkiye’nin adını bile anmadan taziye mesajı yayımlaması sorulan Kalın, şöyle yanıt verdi: “Bu yapılanı en şiddetli şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu, terörle mücadele ve NATO ittifakı bağlamında asla kabul edilecek bir şey değil. Türkiye’yi açık olarak hedef gösteren, düşman belleyen PKK’nın oradaki kolluk gücü olan oradaki kişileri hangi gerekçeyle olursa olsun korumak, kollamak, romantize etmek, taziye yayımlamak, onlarla birlik beraberlik ve dayanışma mesajı vermek asla kabul edilebilir şeyler değil. Bizim için Türkiye’yi hedef alan her tür terör tehdidi açık hedeftir. Kim olduğu önemli değil, bizim güvenliğimizi tehlikeye sokan her tür unsur, bizim için açık ve meşru hedeftir.”

Kalın, Biden yönetiminin F-16’lar konusundaki tavrının ise memnuniyet verici olduğunu söyledi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.