Roni Munzur arkadaşımız, 1981’de Ağrı/Patnos’ta, kendi kültürel değerleri ile yaşayan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Serhad’ın saf ve temiz Kürtlüğünü yaşayan bir ailede büyüyen ve gençlik yılları ile birlikte Kürt Özgürlük Hareketi’yle tanışan Roni arkadaşımız, Önder Apo üzerine gerçekleşen uluslararası komplo sonrası, üniversiteyi okuduğu 2000 yılında gerilla saflarına katılmıştır.
Gerillada Kelareş, Van Eyaleti, Medya Savunma Alanları ve Erzurum Eyaletinde çalışmalar yürüten Roni arkadaşımız, bulunduğu her ortamda sorumluluk duygusuyla çalışmalara katılmış ve mücadelenin gelişmesi için büyük çabanın sahibi olmuştur. Kendisine verilen her göreve büyük özveriyle yerine getiren Roni arkadaşımız, en son Erzurum Eyalet Yönetim Üyesi görevini yürütmekteydi. Roni arkadaşımız bulunduğu alanlarda dönem dönem eğitim çalışmaları yürütmüş ve bir çok arkadaşın gerillalaşma sürecine önemli katkılar sunmuştur. Şehit Mahir Akademileri Komutanlığında da görev yürüten Roni arkadaşımız, gerillanın teknik eğitim ve taktik zenginliğinin gelişmesi içerisinde genç yoldaşlarına kendi deneyim ve tecrübelerini aktarmıştır.
AKP-MHP faşist iktidarının Kürdistan’da yürüttüğü soykırım savaşına karşı daha aktif mücadele yürütmek için Erzurum Eyaletine geçen Roni arkadaşımız son anına kadar da halkımızın özgürlüğü için fedakarca bir katılımın sahibi olmuştur.
Kod Adı: Roni Munzur
Adı Soyadı: Mahmut Laçin
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Hediye - Cemil