Her gün kimyasal kullanıyor

HPG resmi sitesi

HPG resmi sitesi

  • İşgal saldırılarını sürdüren Türk ordusu, gerillanın direnişini aşamadığı için savaş mevzilerini her gün onlarca kez kimyasal silahlarla bombalıyor. 

Türk ordusunun saldırılarına karşı direnen gerilla eylemlerle de yanıt veriyor; son eylemlerde 6 Türk askeri daha savaş dışı bırakıldı. 
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM( tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, gerillanın tarihi direnişi ve eylemleri karşısında büyük darbeler alıp ilerleyemeyen işgalci Türk ordusunun, savaş mevzilerine her gün onlarca kez kimyasal silahlarla bombalayarak savaş suçu işleyemeye devam ettiği vurgulandı.  Birçok farklı kimyasal silah çeşidi kullanan işgalci Türk ordusunun, yaşadığı hezimetin üstünü örtmeye çalıştığını kaydeden BİM, bütün kirli savaş yöntemlerine rağmen gerillanın kesintisiz eylemlerinin sürdüğünü belirterek, şu ayrıntıları paylaştı:

Avaşîn Bölgesi

* Werxelê Direniş Alanı’na bağlı Girê Werxelê’de çevresindeki bir grup Türk askeri, 22 Mayıs günü saat 14.25’te ağır silahlarla; saat 14.30’da ferdi silahlarla vuruldu; 1 Türk askeri öldürüldü, 2'si ise ağır yaralandı.

Zap Bölgesi

* Türk ordusu, 22 Mayıs günü 14.30-15.25 saatleri arasında Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın Şehîd Berxwedan savaş mevzilerini kimyasal silah ve patlayıcılarla 14 kez bombaladı. Akşam saatlerinde savaş mevzilerini tekrar bombalamak isteyen Türk askerleri, ferdi silahlarla vuruldu. Bu müdahalenin ardından bir kademe geri çekilmek zorunda kaldılar. 
* Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın Girê Cehennem savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 22 Mayıs günü saat 14.30’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. Aynı gün saat 16.00’da savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen Türk askerlerine müdahale edildi. Askerler, yoğun çatışmalarından ardından bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.
* Türk ordusu, 22 Mayıs günü Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nın savaş mevzilerini farklı çeşitlerde kimyasal silah ve patlayıcılarla 9 kez bombaladıktan sonra ilerlemek istedi. Gerillan müdahalesi sonucunda 1 asker öldürünce geri çekilmek zorunda kaldı. 
* Türk ordusu, 22 Mayıs günü sabah saatlerinde Kurêjahro Direniş Alanı’nın Şehîd Tolhildan savaş mevzilerini 5 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladıktan sonra ilerlemek istedi. Gerilla sabotaj taktiğiyle müdahale edince bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.
* Kurêjahro Direniş Alanı’nın savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 22 Mayıs günü öğle saatlerinde ağır silahlarla vuruldu; 1'i öldürüldü.
* Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın Şehîd Berxwedan savaş mevzilerine 22 Mayıs günü saat 13.00’te patlayıcılarla saldırmak isteyen Türk askerleri, ağır silahlarla hedeflenerek vuruldu. Trük askerleri bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. Aynı gün alanı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri, gerilla tarafından yoğun ateş altına alınınca alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

Karadan ve havadan bombardıman

Türk ordusu, Medya Savunma Alanları’nı 22 Mayıs günü savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve obüslerle onlarca kez bombaladı:
* Zap’a bağlı Girê Amediye, Girê FM, Şehîd Şahîn, Saca, Girê Karker, Kurojahro, Şehîd Dîdar, Şehîd Harûn, Çemço, Rênçbir Axa ve Sîda alanları, sınır hattındaki karakollardan atılan obüsler, saldırı helikopterleri ve 19 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı.
* Metîna'ya bağlı Girê Hakkarî ve Girê Ortê alanları, sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle ve 3 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı.
* Avaşîn'e bağlı Werxelê Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.