Her halay bir öyküdür

Kültür/Sanat Haberleri —

Rohani Bawer Folklor Festivali

Rohani Bawer Folklor Festivali

  •  “Her halay bir öyküdür, her öykü de bir tarihtir” sloganıyla 5’incisi düzenlenen Rohani Bawer Folklor Festivali başladı. 16 folkor grubunun yer alacağı festivalde, Arap, Kürt, Süryani, Çerkez, Türkmen halk dansları sergilenecek.

 “Her halay bir öyküdür, her öykü de bir tarihtir” sloganıyla 5’incisi düzenlenen Rohani Bawer Folklor Festivali başladı. 16 folkor grubunun yer alacağı festivalde, Arap, Kürt, Süryani, Çerkez, Türkmen halk dansları sergilenecek.

Festival, Habur Kültür ve Sanat Merkezi önünden 16 folkor grubu ve yurttaşların geniş katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş ile start aldı. Miftî Mahallesi’ne kadar davullar, sloganlar ve pankartlarlala yapılan yürüyüşün ardından Serdem Kültür ve Sanat Merkezi Salonu’na geçildi. Burada saygı duruşunun ardından festivalde folkor ve halk  danslarını anlatan sinevizyon gösteriminin yanı sıra Ronahi Bawer’i anlatan bir de sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Efrînli folklorcu Ronahi Bawer’in ailesi de konuştu. Anne Emina Hisen, katılımcılara ve festivali organize edenlere teşekkür konuşmasını yaparken, “Her birinizde Ronahi’yi görüyorum ve gurur duyuyorum” diye seslendi.

Sanatçı ve TEV-ÇAND Eş Başkanı Nisrîn Botan da katılımcıları selamlayarak, folklorün önemine dikkat çekti. Kültürün korunması ve yaşatılması, aktarılması için her yaştan her kesimden insanın kültürüne sahip çıkması gerekitğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Efrîn yöresinin folklorik dansları sergilenirken ardından ise tiyatro gösterimi yapıldı. Festivalin ilk günü coşku, alkışlar ve halaylarla sona erdi. JİNHA/HASEKÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.