Her mecburiyet bir fırsattır da

Kadın Haberleri —

.

.

  • Yazar Ayşe Düzkan, Cumhuriyet tarihinin en sağcı ve faşist bileşiminin oluştuğunu ve kadınların siyasetin odağında olacağını vurgulayarak, özeleştiri ile yenilenme fırsatının kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

MA'ya konuşan Düzkan, seçimin sonuçlarının kendilerini solda tanımlayan bütün parti ve örgütler için bir özeleştiri, değerlendirme ve yenilenme mecburiyetini gerektirdiğini belirterek, “Her mecburiyet aynı zamanda bir fırsattır” dedi. Bundan farklı bir sonuç beklemediğini kaydeden Düzkan, "Daha vahimi, Meclis'te, belki de cumhuriyet tarihinin en sağcı, en faşizan bileşiminin oluşmuş olmasıdır. Yetkileri ve işlevi çok sınırlı olan Meclis'in bu bileşimi en az Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar vahim. Bu bileşimde, CHP'nin bir parti olarak seçim stratejisinin büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Demokrasiye en fazla ihtiyacı olan Kürt halkının, sosyalistlerin, feministlerin, hatta anarşistlerin oyunu elde bir gören bu strateji, seçmeni bile bulunmayan sağcıların muhalefet listelerinden Meclis'e girmesine sebep oldu” şeklinde konuştu.

İlk turda aday çıkarmalıydı

Yeşil Sol Parti'nin seçim sonuçlarını etkilediğini aktaran Düzkan, “İlk turda aday çıkartmaması gibi bence hata olan hamlelerinin etkisini de anmak gerek" dedi. Türkiye'de milliyetçiliğin seçim öncesi bir yönetme halini aldığını aktaran Düzkan, şunları dile getirdi: “Yönetme araçlarından biri, özellikle seçimlerde yükseltiliyor. Yoksulluğa, yoksunluğa, geleceksizliğe mahkum edilen emekçi kitleler, üstün bir milletin, üstün bir ümmetin mensubu oldukları fikriyle teselli ediliyor. Bu dile prim verildikçe sağcılık güçleniyor. Maalesef bunun gerçekleştiğine tanık olduk. Son olarak, bu seçimin sonuçları kendilerini solda tanımlayan bütün parti ve örgütler için bir özeleştiri, değerlendirme ve yenilenme mecburiyetini gerektiriyor ve her mecburiyet aynı zamanda bir fırsattır. Fırsatı kaçırmayacağımızı umuyorum.” İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.