Her türlü tedbiri aldık

  •  HDP ve Yeşil Sol Parti Seçim Takip ve Koordinasyon Merkezi, seçim hilelerine karşı her türlü tedbiri aldıklarını açıkladı.

 

AKP-MHP iktidarının hilelerine rağmen sandık güvenliğini sağlayacaklarını; iktidarın olası bütün provokasyonlarına karşı büyük bir dikkat ve aklı selimle sandıkları asla terk etmeyeceklerini duyuran Seçim Takip ve Koordinasyon Merkezi, şunun altını çizdi: "Bir oyumuzun dahi çalınmasına ya da boşa gitmesine izin vermeyeceğiz.”  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Seçim Takip ve Koordinasyon Merkezi, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerine ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Seçim güvenliği kapsamında HDP Eşbaşkanları, Yeşil Sol Parti Eşsözcüleri, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, Parti yöneticilerinin de yer aldığı Seçim Takip ve Koordinasyon Merkezi, devletin tüm olanaklarını kendi seçim kampanyası için kullanan AKP-MHP iktidarının saldırılarına rağmen çok başarılı ve verimli bir seçim çalışması yürüttüklerini belirtti. Gözaltı, tutuklama, baskı ve engel tanımadan halkın desteği, emeği ve çabasıyla aylardır sokak sokak, köy köy gezerek seçim çalışmasının sürdürüldüğünü kaydeden Seçim Takip ve Koordinasyon Merkezi, "İktidarın seçim hile ve oyunlarına başvuracağına yönelik kamuoyunda oluşan kaygıların farkındayız. AKP-MHP iktidarının hilelerine rağmen sandık güvenliğini sağlayacağız. İktidarın olası bütün provokasyonlarına karşı büyük bir dikkat ve aklı selimle sandıkları asla terk etmeyeceğiz. Bir oyumuzun dahi çalınmasına ya da boşa gitmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

100 bin partili

İktidarın tüm seçim hilelerinin değerlendirilerek buna yönelik önlemlerin alındığına dikkat çeken Takip ve Koordinasyon Merkezi, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Seçim günü sandıkları ve oylarımızı bileşen ve ittifak partilerimizin tüm kurulları, il ve ilçe yönetimleri ile 100 binin üzerinde partili gönüllümüz koruyacaktır. 

3 binden fazla hukukçu

Gönüllülerin yanı sıra usulsüzlüklere gerekli müdahale ve itirazları yapacak 3 bini aşkın hukukçu sandık görevlilerimizle birlikte çalışacaktır. Seçim İşleri Komisyonumuz da il-ilçe düzeyinde, kontrolümüzün bulunduğu bütün sandıklardan ıslak imzalı tutanakları mutlaka alacak ve il-ilçe düzeyinde bunu veri tabanına işleyecektir. 

Veriler takip edilecek

Merkezi Komisyonumuz, eşzamanlı olarak bu verilerin YSK’ya bağlı ilçe seçim kurullarında YSK veri tabanına girişlerini denetim altında tutacak ve yine eşzamanlı olarak merkezi düzeyde bu verileri takip edecektir. 

Tüm hazırlıklar tamam

YSK ile bizim verilerimiz arasındaki uyuşmazlıkları anında tespit ederek verilerin düzeltilmesi konusunda itiraz süreçleri süratle koordine edilecektir. Bu seçimlerde partimiz eşzamanlı üçlü bir sandık sonuç kontrol ve denetimini titizlikle sürdürecektir. Bu konuda her türlü hazırlığımız tamamlanmıştır.” 

Esas güç halkın kendisidir

Seçim Takip ve Koordinasyon Merkezi, açıklamasını şu uyarı ve çağrılarla tamamladı: “İktidar ve medyasının açıkladığı manipülatif sonuçlara karşı halklarımız Koordinasyon Merkezimiz tarafından yapılacak açıklamaları takip etmeye ve bu açıklamaları esas almaya çağırıyoruz. Her bir oyun korunması için esas gücümüz halkımızın desteğidir. Halkımızın her birinin sandık görevlisi ve müşahit gibi çalışması, resmi görevli arkadaşlarımızı yalnız bırakmaması hayati önemdedir. Bu bilinçle 'Birlikte Değiştireceğiz' diyoruz.”  ANKARA

 

Amed'de 99 kurum seferber

Aralarında Amed Barosu’nun da yer aldığı 99 dernek, sendika ve meslek odasından oluşan Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, Seçim Gözlem Merkezi kurduğunu duyurdu. 

Yapılan ortak açıklamada, “Seçimlere kısa bir süre kalmışken; halkı korku ve paniğe sürüklemeye yönelik her türlü provokasyon, başta Kürt halkı olmak üzere tüm Türkiye halkları gösterecekleri sağduyulu tutumla boşa çıkarılmalıdır” denildi. 

Herkes sorumlu davranmalı

Seçimlerin; demokratik, adil ve güvenli bir ortamda tamamlanması için herkese provokasyonlara karşı dikkatli olunması çağrısı yapılan açıklamada, şöyle devam edildi: “Sorumlu davranmalıdır. Kamu görevlileri ve kurumları ile siyasi partiler; kampanya döneminde insan haklarına ve temel özgürlüklere saygılı olmalı, seçim sürecine gölge düşürecek davranışlardan kaçınarak sürecin demokratik ve adil bir şekilde ilerlemesine katkı sunmalıdır. Bu çerçevede seçim sürecinin güvenliği için tüm yetkilileri görevlerinin gereklerini yerine getirmeye davet ediyor; Siyasetçileri, birlikte yaşama kültürüne zarar verecek ve toplumsal sorunları derinleştirecek propaganda dilinden uzak durmaya özen göstermelerini bekliyoruz.  

Seçmen iradesinin tecellisi 

Seçimin bir demokratik tercih seçeneği olduğunu unutulmadan; yurttaşların, hiçbir ayrımcılığa uğramadan seçim günü güven içinde sandık başına giderek oylarını kullanmasının imkânları sağlanmalıdır. Seçmen iradesinin tam manasıyla tecelli etmesi için oy kullanma işleminin sağlıklı gerçekleşmesinin yanı sıra oy sayım işlemlerinin ve sonuçların hiç bir şüpheye yer vermeyecek şekilde şeffaf yürütülmelidir. Kent Koruma ve Dayanışma Platformu olarak bu sürecin sorumluluğunun farkında olarak oluşturduğumuz Seçim Gözlem Merkezi ile süreci yakından takip ettiğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Sağlıklı bir seçim süreci ile açığa çakacak seçmen iradesinin şimdiden kentimize, halklarımıza ve tüm ülkeye hayırlı olmasını diliyoruz.”  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.