Her üç çocuktan biri aşırı kilolu

Kadın Haberleri —

.

.

  • Obeziteyle mücadele kapsamında çocukları hedef alan yüksek şeker içerikli gıdaların reklamı İspanya’da yasaklanıyor.

Hazır yiyecekler, hormonlu gıdalar ve değişen yaşam koşulları insanları obezite sorunuyla yüz yüze getirdi. Özellikle çocukları hedef alan yüksek şeker içerikli gıdaların olumsuz etkileri her geçen gün artıyor.

Obeziteyle mücadele çerçevesinde İspanya hükümeti yüksek şeker içerikli gıda ve içeceklerin çocuklara yönelik reklamlarını yasaklayacağını açıkladı.

Reklamı yasaklanacak ürünler

Euronews’te geçen habere göre, 2022 yılında yürürlüğe girecek olan yasa, televizyon, radyo, internet ve cep telefonu uygulamalarında 16 yaş altını hedefleyen içerikleri kapsayacak.
Reklamı yasaklanacak ürünler arasında çikolata, hamur işleri, dondurma, meşrubat ve diğer şekerli içecekler yer alıyor.

Reklamın obezitenin sebeplerinden biri olduğunu söyleyen İspanya Tüketici İşleri Bakanı Alberto Garzon, “Küçükler korumasız tüketiciler ve onları reklamlardan korumak bizim görevimiz” dedi.

Çocuk ve gençlerde keskin kilo artışı

İspanya’da resmi verilere göre 1984 yılında nüfusun yalnızca yüzde 3’ü aşırı kilolu iken, son verilere göre ülkedeki her üç çocuktan biri aşırı kiloya sahip.
Dünya Sağlık Örgütü’ne göre obezite ya da aşırı kilo yaygınlığı 5-19 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerde çok keskin bir artış içinde; 1975 yılında yüzde 4,0 iken şimdi yüzde 18 düzeyine çıkmış durumda. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.