Heskê Têlî'nin torunu yaşamını yitirdi

Toplum/Yaşam Haberleri —

Yılmaz Baycan

Yılmaz Baycan

  • Ağrı İsyanı'nın liderlerinden olan İbrahim Ağa'nın yani Biroyê Heskê Têlî'nin torunu Yılmaz Baycan tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Ağrı İsyanı'nın liderlerinden olan İbrahim Ağa'nın yani Biroyê Heskê Têlî'nin torunu Yılmaz Baycan tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yaklaşık bir buçuk ay önce kolon kanseri teşhisi konulan Baycan, İstanbul Sultan Gazi Hasaki Hastanesi'ne yatırıldı. Ameliyat edilen Baycan, yaklaşık bir aydır yoğun bakım ünitesinde tutuluyordu. Önceki gün kalbi duran Baycan'ın yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılmadığı öğrenildi. Baycan, İstanbul Ataköy 5. Kısım camisinde ikindi namazının ardından toprağa verildi.

Yılmaz Baycan, seçim döneminde Doğu Beyazıt'ta gazetemiz muhabiri Gülcan Dereli'ye konuşmuştu: "93 yaşındaki Yılmaz Baycan ile sohbet ediyoruz. Sözleri insanın içini acıtıyor ama toprağına olan aşkı insana ders verir nitelikte. 'Ben bu topraklarda doğdum, çok yere gittim, şimdi ise doğduğum topraklarda ölmek için buraya geldim' diyor. Dedesi Ağrı İsyanı'nda yer alan öncülerden biri olan Biroyê Heskê Têlî. Bir yandan davul zurna, bir yandan müzik ve bir yandan da halkın coşkusu var. Tam bu sırada konuşuyoruz Apê Yılmaz ile: 'Ben 1938’de burada doğdum. Ermeniler buraya geldiği zaman. Babam anlatıyordu bize. Biroyê Heskê Têlî annemin babasıdır. Dedem Ermenileri saklamış. Biz Ermenilerle kardeş gibi geçiniyorduk. Ermeniler dört dörtlük bir millettir. Burası Kurdistan'dır. Bu bölge Kürtlerin ve Ermenilerindir. 'Ben ezelden beri Kürt partisini tutarım. Bazid’te çalışmalar çok iyi gidiyor. Bütün vekilleri biz çıkaracağız. Herkes vicdanına göre oyunu kullansın. Tek adam batırdı Türkiye’yi. Vallahi batırdı. Tayyip başa geldiğinde dedik belki insanları kardeş yapar. Fakat o geldi daha da beter oldu. AKP de öyle, CHP de öyle. Yanlış yaptılar. Kürdü yok saydılar. Yazık ettiler Türkiye'ye. 93 yaşındayım her şeyi gördüm. Polisler, askerler bize düşman gözü ile bakıyor." HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.