Hewlêr’de sel: 11 kişi yaşamını yitirdi

  •  Hewlêr’de gece boyu etkili olan yağış, yetersiz altyapı ve yanlış imar nedeniyle sele dönüştü. Hewlêr’in birçok yerinde meydana gelen sel, 11 yurttaşın canına ve büyük maddi kayba neden oldu. 

Başûrê Kurdistan’ın Hewlêr kentinde önceki gece gece şiddetli yağıştan sonra meydana gelen sel felaketinde 11 yurttaş yaşamını yitirdi. 

Rojnews’e bilgi veren Hewlêr Kaymakamı Nebes Abdülhamit, hayatlarını kaybedenlerin sayısının 11’e çıktığını açıkladı. Hayatını kaybedenler arasında bir Türkiye vatandaşı, 10 aylık bir bebek ve üç kadın bulunuyor. Sabah saatlerinde Hewlêr’in Dara Tu bölgesinde bulunan üç mahallede meydana gelen sel sonucu 7 yurttaşın yaşamını yitirdiği, bir yurttaşın da şimşek çakması sonucu hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Federe Kürdistan Meteoroloji Direktörü Fazıl İbrahim, Hewlêr şehir merkezine 59,2, Şemamik bölgesine 72 ve Pirmam’a 83 mm yağmur düştüğünü bildirdi.

Selden ötürü hayatın felç olduğu Hewlêr’de; Kore-Şaklawa, Hewler-Pirmam, Kuştepe- Fatawe ve Maweran-Mirawe ana yollarının trafiğe kapandığı öğrenildi.

Hewler Valisi Omid Xoşnav, yurttaşlardan acil bir durum olmadıkça evlerinden çıkmamalarını, Hewlêr merkez ile dışındaki yolları kullanmamalarını istedi.

Selden etkilenen Hewlêrliler, felaket hakkında Rojnews’e konuştu. Erselan Umer isimli bir yurttaş, gece saat 02.00’de uyandığında selin yükseldiğini gördüğünü belirterek, “Evin bodrumu sular altında kaldı ve evin içini su bastı. Arabam da selden etkilendi. Sel, iyi bir kanalizasyon sisteminin bulunmamasından ötürü bu kadar şiddetli yaşandı. Bölgede suyun akacağı yer yok, bu yüzden sel oluyor” dedi.

Hîwa Baram isimli yurttaş da selin gerçekleştiğini bir an da fark ettiğini ifade etti. Sele hızlı tepki vermeseydi çocuklarını kaybedeceğini kaydeden Baram, evinde büyük bir hasar oluştuğunu söyledi.  HEWLÊR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.