Heyva Sor a Kurdistan: Muhataplık için üye olalım

Yurt Dışı Haberleri —

Heyva Sor a Kurdistan

Heyva Sor a Kurdistan

  • Heyva Sor a Kurdistan, Saarbrücken'de çalışmalarını ve projelerini anlatmak için gerçekleştirdiği toplantıda, Heyva Sor’un gücünün üye sayısıyla ölçüldüğü belirtilerek Almanya’da yaşayan Kürtlere Heyva Sor’a üye olma çağrısı yapıldı. 

ARJİN NUJİN / SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Heyva Sor a Kurdistan, çalışmalarını ve projelerini anlatmak için bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda uluslararası alanda Heyva Sor’un gücünün üye sayısıyla ölçüldüğü belirtilerek Almanya’da yaşayan Kürtlere Heyva Sor’a üye olma çağrısı yapıldı. 

Toplantıya Heyva Sor a Kurdistan adına kurum yöneticileri Faruk Akalan ve Rıfat Xulaman katıldı. Toplantıda Heyva Sor a Kurdistan’ın kuruluş süreci ve amaçlarına ilişkin kısa bir bilgilendirmenin ardından Heyva Sor’un çalışmalarına ve projelerine ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, Heyva Sor’un Kürt halkının fedakarlıklarıyla bu noktaya geldiği vurgulanarak ilk kurulduğu süreçte çalışma alanlarını Kuzey Kurdistan’da yoğunlaştırsa da zamanla dört parça Kurdistan’a ve farklı coğrafyalar proje ve yardımlar gerçekleştirildiği belirtildi. 1993 yılından beri farklı coğrafyalardan yaşayan Kurdistanlıların yardımlarını muhtaç sahiplerine ulaştırarak Kürtler arası bir köprü rolünü üstlendiğinin altı çizildi.

Şeffaf ve halka açık

Heyva Sor olarak yaptıkları bütün çalışmaların bulundukları ülke kurumları tarafında denetlediği ve çok şeffaf olduğu vurgulanan toplantıda her kuruşun nereye ulaştırıldığı noktasında tüm faaliyetlerini halka açıkladıklarını belirtildi.

Heyva Sor a Kurdistan olarak şu ana dek Almanya, Hollanda, İsviçre, Belçika, İngiltere, İtalya, Norveç, Japonya, Finlandiya, Fransa, Avusturya, İsveç, Danimarka’da Heyva Sor a Kurdistan veya farklı isimlerle örgütlendiklerini, buna ek olarak Kanada’da örgütleme aşamalarını tamamladıklarını ve yakında çalışmalara başlayacakları aktarıldı.

Ortak çalışmalar oluyor

Heyva Sor yöneticileri, güçleri oranında dört parça Kurdistan’ın dışında Ukrayna-Rusya Savaşı’nda sınırda mahsur kalan göçmenlere, Yunanistan’daki Lavrione kampına, Almanya’da gerçekleşen sel felaketine, Fas’taki sel felaketine de yardım ulaştırdıklarını belirtti. Uluslararası alanda Kurdistan devlet statüsünde olmadığı için devletlerden herhangi bir yardım alamadıklarını vurgulayan yöneticiler ancak bazı uluslararası yardım kuruluşlarıyla ortak kampanyaları düzenledikleri ifade edildi.

Üye sayının önemi

Ayrıca toplantıda Heyva Sor yöneticileri halka seslenerek kurumlarına üye olmaları istendi. Her Kürdün bulunduğu ülkedeki Heyva Sora a Kurdistan ve dengi kurumlara üye olmalarının can alıcı olduğunun altının çizildiği toplantıda özellikle uluslararası kurumlarla yaptıkları görüşmelerde sürekli kaç tane üyelerinin olduğunun sorulduğu ve üye sayıları kadar kendilerini muhatap aldıkları belirtildi. Heyva Sor yöneticileri, Almanya’da milyonlarca Kürt yaşanmasına rağmen sadece 2200 üyelerinin olduğunu aktardı. 

Toplantının ikinci bölümü soru cevap şeklinde gerçekleşti. Katılımcıların soruları cevaplandırıldı.        

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.