Hiçbir dinde yeri yok

 Abdurrahim Uzun (Mazlum Nisêbîn)

Abdurrahim Uzun (Mazlum Nisêbîn)

  • Kimyasal silah kullanması sonucu şehit düşen Abdurrahim Uzun'un (Mazlum Nisêbîn) babası Ahmet Uzun: "Bunu hiçbir din, hiçbir adalet, kendine insanım diyen hiç kimse kabul edemez. Allah hakkımızı bırakmasın, başka ne diyebilirim ki."

MUSTAFA DOĞAN/AMED

Türk ordusunun kimyasal silah kullanması sonucu şehit düşen 17 gerilla arasında olan Abdurrahim Uzun'un (Mazlum Nisêbîn) babası Ahmet Uzun, "Oğlum bir çatışmada yaşamını yitirseydi, teslim alsalardı, tutuklasalardı bunu anlardım. Derdim 'kendi karar verdi ve sonucu bu oldu'. Ama kalkıp insanlık dışı kimyasal silah kullanmalarını kabul etmiyorum" dedi. Oğlunun şehadet haberini televizyondan duyduğunu ve taziye kurduklarını belirten baba Ahmet Uzun, oğlundan 7 yıldır haber alamadıklarını en son kimyasal silah kullanılarak yaşamını yitirdiği haberini aldıklarını söyledi. Kimyasal silah kullanılmasını kabul etmediklerini belirten baba Uzun, "Bunu hiçbir din, hiçbir adalet, kendine insanım diyen hiç kimse kabul edemez. Ne demek kimyasal silah kullanıyorsunuz. Bu silahlar toplu insan ölümlerine yol açıyor ve dünyada yasak. Ama kullanıyorlar. Allah hakkımızı bırakmasın, başka ne diyebilirim ki" diye konuştu. 

Kürtler insanca yaşam istiyor

"Oğlum bir çatışmada yaşamını yitirseydi, teslim alsalardı, tutuklasalardı bunu anlardım. Derdim ki, kendi karar verdi ve sonucu bu oldu. Ama kalkıp insanlık dışı kimyasal silah kullanmalarını kabul etmiyorum" diye konuşan baba Ahmet Uzun, şöyle devam etti: "40 yıldır bu olaylar sürüyor. Türk gençleri, Kürt gençleri ölüyor. Bu ölümler neden oluyor, önce kendilerine bir sorsunlar. 40 yıldır ölüyorlar ama halen bu haksızlıklar, zulüm devam ediyor. Kürtler bölünmek, parçalanmak istemiyor. Kürtler, kardeşçe, eşit haklara sahip, özgürce, dillerini, kimliklerini, kültürlerini hiçbir baskı altında kalmadan birlikte yaşamak istiyor."

Kimyasal silah insanlık dışı

Uzun'un ağabeyi Şirin Uzun da, çatışmalarda kimyasal silah kullanılmasının insanlık dışı olduğunu söyledi. Kardeşinin kararını kendisinin verdiğini ve birçok il ve ilçede olduğu gibi Nusaybin'de yaşanan çatışmaların ardından gerillaya katıldığını kaydeden Uzun, "Önce insanlar neden dağa çıkıyorlar bunu düşünsünler. Baskılar sonucu bunlar yaşanıyor. Biz barıştan yanayız. Dilimizi, kültürümüzü özürce yaşasak, diğer halklar gibi eşit olsak insanlar niye dağa çıksın" dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.