Hilelere rağmen kaybedecekler

  • Xelfetî’ye kaydırılan 4 bin 239 usulsüz seçmene dair yaptıkları itirazların kopyala-yapıştır gerekçelerle reddedilmesine tepki gösteren DEM Parti , bütün hilelere rağmen 31 Mart’ta belediyeyi alacaklarını söyledi.

DEM Parti Xelfetî (Halfeti) İlçe Örgütü, ilçeye 5 ay içerisinde 4 bin 239 seçmen kaydırılmasına dair yaptıkları 70 farklı itiraza "Kopyala-yapıştır" gerekçelerle ret kararı verilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. İlçe binası önünde yapılan açıklamaya DEM Parti Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, DEM Parti adayları ve çok sayıda kişi katıldı. DEM Parti İlçe Yöneticisi Ayfer Haykır, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) 31 Mart 2014 yerel seçimlerinde yüzde 58 (10 bin 458) oy ile kazandığı belediyeye, 2016'da kayyum atandığını, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlere ise usulsüzlük karıştığını kaydetti. 2019'daki usulsüzlüklerin bir benzerinin yeniden yapıldığına dikkat çeken Haykır, "31 Mart 2024 günü yapılacak olan Yerel Seçimler öncesinde Halfeti İlçesine en az 3 bin 492 seçmen dışarıdan getirtilerek AKP'li yandaşların ikametgahlarında kaydedilmiştir. Son  seçimlerde; Halfeti'de seçmen sayısı 26 bin 768 idi. Bu sayı 1 Ekim 2023 tarihi itibarıyla 4 bin 239 artarak 30 bin 43'e yükselmiştir" diye konuştu. 

AKP'li başkanın evinde 42 seçmen nasıl olur?

İlçeye taşınan seçmenlerin AKP’li siyasetçilerin ikametgahlarına kaydedildiği bilgisini paylaşan Haykır, “DEM Parti olarak yapılan hukuka aykırılığı Halfeti halkına şikayet ederek AKP zihniyetini, halkımızın vicdanında mahkum ediyoruz. Şöyle ki; sadece 50 adreste bin 479 seçmenin kaydedildiği somut delil değil mi? AKP İlçe Başkanı Ökkeş Aybek'in ikametgahında 42 kişinin kayıtlı oluğu, Halfeti ilçesinde bir evin fizibilete koşulları dikkate alındığında bir evde seçmen olarak 42 kişinin bulunması, bu seçmenlerin bir evde yaşayamayacağı, bunun hayatın normal akışına aykırı olduğu somut delil değil midir?” diye sordu. 

Organize suç örgütü gibi çalışıyorlar

Xelfetî Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürlüğünü yapan Abdurrahman Gökçeli’nin, Mereş’in Andırı ilçesinden onlarca akrabasını taşıdığına dikkat çeken Haykır, devamında tespit ettikleri onlarca hukuksuzluğu sıraladı. Bütün hukuksuzluklara rağmen 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde belediyeyi alacaklarını vurgulayan Haykır, şunları söyledi: “Halkımızın gücü ile bu hilelerini deşifre edip belediyenin anahtarını 31 Mart’ta Halfeti halkının iradesine teslim edeceğiz. Bu organize suç örgütü şeklinde çalışanları önce halkımızın vicdanında mahkum ediyoruz. Daha sonra da bu şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunacağız.” 

Şenyaşar: İddia değil, somut deliller var

DEM Parti Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar ise AKP-MHP’nin Kurdistan ve Türkiye’nin bir çok yerinde seçimde usulsüzlüklere başvurduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Daha önce de bu etrikalar ile belediyelerimizi gasp ettiler. Halfeti’de bir iddia yok, somut deliller var. Binlerce yeni seçmen taşınmış. Bu tamamıyla hukuksuzluktur. Bütün Halfeti halkının hakkı gasp edilmektedir. Bu bir suçtur. Bu suçu işleyenler hakkın yaptığımız itirazlar kopyala-yapıştır gerekçelerle reddedildi. Bu suçu işleyenlerden yargı önünde hesap soracağız. Bütün hilelere rağmen halk ile birlikte çalışacağız ve belediyemizi kendimiz yöneteceğiz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.