Hindistan’da ‘domates güvenliği’ sorunu

Dünya Haberleri —

  • Hindistan’da bugüne kadar görülmemiş üretim sıkıntısı nedeniyle domatesin fiyatı beş kat arttı. Ülkede domates nakliyatları sık sık yağmalanırken marketler domates püresi gibi ürünleri stoklamaya başladı. 

Hint mutfağının vazgeçilmez ürünlerinden biri olan domatesin aniden nadir bulunan bir ürün haline gelmesiyle birlikte, ülkenin dört bir yanından çiftliklerin ve teslimatların hırsızlar tarafından hedef alındığına dair çok sayıda haber geliyor.

Cumartesi günü, Bengaluru'daki merkezi bir pazara 2.000 ton domates taşıyan bir kamyon, sürücüyü araçlarına çarpmakla suçlayan, parasını alan ve sevkiyatı alıp kaçan birkaç kişinin saldırısına uğradı.

Geçen hafta aynı Karnataka eyaletinin başka bir yerinde, 250.000 Rupi değerindeki domateslerin bir kadının çiftliğinden bir gecede çalındığı iddia edildi. 

Domates kıtlığıyla ilgili capsler sanal medyada yaygın bir şekilde paylaşılırken, başkentteki McDonald's şubelerinde domates kalmadığına dair haberler hızla viral oldu. İnternette paylaşılan görüntülerde restoranların camlarına yapıştırılan ve bir sonraki duyuruya kadar hamburger ve dürümlerde domates servis edilmeyeceğini belirten ilanlar yer aldı.

Çin'den sonra dünyanın en büyük ikinci domates üreticisi olan Hindistan’da bu sene domates hasadı kasırgalar ve aşırı sıcaklar nedeniyle darbe aldı. En büyük etkiyi geçtiğimiz ay Gujarat'ta meydana gelen ve sadece bölgenin üretimini değil aynı zamanda Batı Hindistan'daki Nashik, Pune ve Bengaluru üzerinden geçen önemli ticaret yollarını da vuran Biparjoy Kasırgası yarattı.  YENİ DELHİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.