Hizbulkontra elemanına af

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hizbulkontra Mehmet Emin Alpsoy

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hizbulkontra Mehmet Emin Alpsoy

  • AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Hizbulktontra (Hizbullah) “askeri kanat sorumlusu” Mehmet Emin Alpsoy'un cezası affedildi. 84 yaşındaki ağır hasta Kürt tutsak Mehmet Emin Özkan ne tedavi ediliyor ne de tahliye.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Hizbullah Davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy ve 28 Şubat Davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Korgeneral Çetin Saner’in cezaları “kocama hali” nedeniyle kaldırıldı. Erdoğan’ın cezasını kaldırdığı Mehmet Emin Alpsoy, Ankara’da 3 kişiyi işkenceyle katlettikten sonra evinin bodrumuna gömmüş, Hizbullah’ın “askeri kanat sorumlusu” olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı. 

 

 

Kürt Mehmet Emin'e yok

Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan 84 yaşındaki ağır hasta tutsak Mehmet Emin Özkan ise tahliye bile edilmiyor. İleri derecede kalp, koah, tansiyon, troid, böbrek, alzheimer/demans hastası olmasının yanında kemik erimesi sorunu yaşayan Özkan, hastalıklarından dolayı yürüyemiyor, konuşamıyor, ileri derecede unutkan, duyma ve görme problemlerinden muzdarip. Özkan, bugüne kadar 5 kez kalp krizi geçirdiği ve tedavi gördüğü hastanelerin verdiği “cezaevinde kalamaz” raporlarına rağmen Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından verilen olumsuz raporlardan dolayı tahliye edilmiyor.

Haziran 2022 tarihinde sevk edildiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Heyeti’nin demans teşhisinin de yer aldığı raporunda Özkan’ın tek başına hiçbir işini göremeyecek derecede ağır unutkanlığı olduğu belirttilirken, Nöroloji Bölümü gözlem notunda hastanın yardım olmadan günlük yaşamını sürdüremediği kaydedildi. Kardiyoloji Bölümü notunda Özkan’ın kalp kapak hastalığının bulunduğu belirtildi, ayrıca  günlük faaliyetlerini kısıtlayacak derecede hipertansiyon ve ani ölüme neden olabilecek koroner arter hastalığı (KAH) olduğu eklendi. İkinci evre böbrek hastalığı teşhisi de konulan Özkan’ın ‘sürekli hastalık ve demans durumu’ olduğuna işaret edilen raporda, Özkan’ın cezasının ertelenmesi gerektiği, cezanın infazının cezaevinde infazı halinde hayati bakımdan tehlike arz ettiği, cezanın bir yıl süre ile ertelenmesi gerektiği görüşü bildirildi, ancak ATK yine aksi yönde rapor düzenledi.  

Kızı, daha önce babasının sağlık durumu hakkında yetkililere, “Mahpus kardeşim Ahmet’le birlikte aynı koğuşta kalıyor ve onun özel ihtiyaçlarını kardeşim karşılıyor. Ancak kardeşim Mayıs ayında tahliye olacak. Bu durumda babamın tüm bakım ve özel ihtiyaçlarını kim karşılayacak?” diye sordu. Özkan'ın kızı, en son 24 Mart Cuma günü cezaevine yaptığı ziyaretin ardından şunları paylaştı: “Babamla açık görüş yapacaktık. Acil hastaneye kaldırıldığı için görüş yapamadık. Babamla aynı odada kalan kardeşim görüşe çıktı ve babamın durumunun iyi olmadığını, doktorların tüm vücuda yayılmış bir iltihaplanmadan bahsettiğini söyledi. Babam merdiven çıkamadığı için mutfak ve tuvaletin olduğu alt katta kalıyor ve gece yalnız oluyor, bu nedenle korkuyoruz, serbest bırakılmasını, son günlerini yanımızda geçirmesini istiyoruz.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.