H.K.G davası sanıkları tutuklandı

Kadın Haberleri —

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ve “müridi” Kadir İstekli

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ve “müridi” Kadir İstekli

  • İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ve “müridi” Kadir İstekli "çocuğa zincirleme cinsel istismar" suçundan tutuklandı.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi “müridi” Kadir İstekli ile “evlendirme” adı altında  tecavüze uğramasına göz yumduğunun açığa çıkması sonrası kamuoyunun baskısı ve H.K.G’nin avukatlarının talebi sonucu gözaltına alındı. İfadeleri alınan sanıklar İstanbul Anadolu 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi sevk edildi. Gümüşel ve İstekli "çocuğa zincirleme cinsel istismar" suçundan tutuklandı.

İddianame hazır

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından davaya ilişkin hazırlanan iddianamede, baba Yusuf Ziya Gümüşel ile anne Fatıma Gümüşel’in “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. H.K.G'nin “evlendirildiği” Kadir İstekli hakkında ise “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianameyi kabul eden Anadolu 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2023 tarihine duruşma günü vermişti. Daha sonra gelen kamuoyu tepkilerinin üzerine mahkeme geri adım atarak duruşma tarihi olarak 30 Ocak 2023’ü belirledi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.