Hobi kursundan istihdam alanına

Kadın Haberleri —

.

.

  • Geçen yıl 8 kadınla hobi kursu olarak başlatılan çalışma, bugün 62 kadınla bir iş alanına dönüştürüldü. ‘Kadın isterse yolu açık’ diyen Nefel Kadın Kolektifi Koordinatörü Arzu Sunar, çalışmalarını ve gelecek projelerini anlattı.

SEMA ÇAĞLAK
JINNEWS/AMED

Nefel Kadın Kolektifi, 2020 yılının şubat ayında hobi kursu olarak faaliyetlerine başladı. Pandemi sürecinden dolayı kapanan kurs, aynı yılın haziran ayında halkla birlikte ”Önce Çocuklar Derneği” çalışmalarının startını verdi. Çalışmalara “Nefel Amigurami” ismiyle başlayan kolektifte başlangıçta 8, şimdi ise 62 kadın yer alıyor. 
Nefel Kadın Kolektifi Koordinatörü Arzu Sunar, yaptıkları çalışmalara ilişkin konuştu.
 
Günden güne büyüdü
 
Kolektif olarak günden güne büyüdüklerini söyleyen Arzu, “Buradaki çalışmalarımızı Önce Çocuklar Derneği için yapıyoruz. 8 kadınla birlikte çalışmalara başladık. Şimdi 62 kadınla çalışıyoruz. Dükkanımız yoktu, sadece internet üzerinden satış yapıyorduk. Günden güne büyüdük. Çalışmalarımızı daha da büyütmek, çalışmalarımızı yapabilmek için bir dükkan açtık” dedi. 
 
Fabrikasyon ürünü değil
 
Kadınlara oyuncak yapımı konusunda eğitim verildiğini ifade eden Arzu, “Dükkanda sadece satış yapmıyoruz eğitim de veriyoruz. Oyuncak için lazım olan malzemeleri biz temin ediyoruz. Oyuncaklarımız fabrikasyon ürünü değil. Naylon oyuncaklar çocuklar için sağlıklı değil. Çocuklar onlarla oynamasınlar diye kolektifi kurduk” diye belirtti. 
 
Umut da büyüdü
 
Verilen destekle kadınların umutlarının da büyüdüğünü dile getiren Arzu, “Kadın isterse her şeyi yapabilir. 8 kadınla başladık ama şimdi büyük bir sayıya ulaştık. Gerçekten bu kadar büyümesini beklemiyordum. Ama kadınlara inanıyorum. Zaten biz de gözümüzle gördük, kadın isterse yolu açık. Elbette yollarına taşlar çıkıyor ama istek başarıyı getirecek” diye konuştu.
 
Oyuncakla hikaye anlatımı
 
Önümüzdeki dönem için hazırlayacakları projeler hakkında bilgi veren Arzu, “Stop-Motion (Hareketli animasyon) yöntemiyle 11 animasyon ve çizgi film yaptık. Şimdi önümüzde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne ilişkin çalışmamız var. Bu çalışmada beraber başladığımız 8 kadının hayat hikayesini yapacağız. Kadınlar yaptıkları oyuncaklarla hikayelerini anlatacak” dedi.
 
Yurt dışına satış yapılıyor
 
Yaptıkları oyuncakların satışı için yurt içi ve yurt dışı pazarına açılmak istediklerini belirten Arzu, “Amacımız ve umudumuz büyük. Alanımızı genişletip daha çok kadına ulaşmak istiyoruz. Böylece hem çocuk hem de kadınların istihdamı konusunda hayalimiz gerçekleşecek” diye ifade etti.
 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.