Hogir yaşamını yitirdiği yerde anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

Hogir Alay anma

Hogir Alay anma

  • Şüpheli ölümü hala tam olarak aydınlatılmayan Hogir Alay, Cumartesi günü yaşamını yitirdiği yerde anıldı. Anmaya katılanlar Hogir’in kampta gördüğü ırkçılığı dile getirerek, ölümünün ardındaki karanlık perdenin kaldırılmasını talep etti.

Hogir Alay İnisiyatifi, Kusel’de Hogir Alay’ın yaşamını yitirdiği yerde onu andı. Anmaya Seebrücken, Saarbrücken Antifa, BW-BAYERN Kürdistani Halklar Federasyonu (FED-GEL) üyeleri de katıldı. Mülteci kampında kalanların anmaya katılmamaları için kamp yönetimi tarafından sınır dışı edilmeyle tehdit edildiği öğrenildi. Bu yüzden mülteci kampından kimse anmaya katılamadı. Anmaya Kusel Belediye Başkanı da katıldı. Anmada Fed-Gel’i temsilen Mukaddes Yenigün konuştu. Yenigün, Hogir’in ölüm sebebini sorgulamaya devam edeceklerini belirterek kamp yönetiminin bu olaya ilişkin sorulara şimdiye kadar doyurucu cevaplar veremediğini söyledi. 

 

 

Hogir Alay İnisiyatifi

Hogir Alay 24 yaşında ve Almanya’nın Rheinland-Pfalz Eyaleti’ne bağlı Kusel şehrindeki mülteci kampında kalıyordu. Geçtiğimiz yılın Ekim ayında cansız bedeni kaybolduktan 19 gün sonra kampa ait spor salonunun arkasındaki bir ağaçta asılı halde bulunmuştu. Ailesi, polise ve kamp yetkililerine Hogir’ın kayıp olduğunu defalarca bildirmesine rağmen herhangi bir arama çalışmasının yapılmaması ve genç adamın cansız bedeninin 19 gün boyunca fark edilmemesi bir takım şüphelere yol açmıştı. Hogir Alay İnisiyatifi, Hogir’in ölümündeki karanlık perdenin aydınlatılması için bir grup aktivist tarafından kuruldu. KUSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.