Hozat 4 gündür yanıyor

  • Dersim'in Hozat ilçesinde süren yangını söndürme çalışmalarına destek vermek isteyen bölge halkı, polis tarafından "Özel Güvenlik Bölgesi" gerekçesiyle engellendi.

Dersim’in Hozat ilçesinin Dereköy ve Gedikler civarında askeri helikopterlerin bombardımanı sonucu çıkan yangına müdahale etmek isteyen gönüllüler Hozat ilçesi girişinde barikatlarla karşılaştı.

Yangın büyüyor

Yangının gitgide büyüdüğünü söyleyen Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, “İlçemize bağlı Amutka, Ormanyolu, Boydaş, Dereköy ve Çakmaklı mevkilerini kapsayan geniş bir alanda birkaç gündür süren orman yangınlarına belediye ekiplerimiz ve Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile birlikte imkanlarımız doğrultusunda gerekli müdahalelerde bulunmamıza karşın, gerek bölge koşulları gerekse de ekipman yetersizliği sebebiyle yangın kontrol altına alınamamakta ve maalesef büyüyerek devam etmektedir. Bu noktada; doğal yaşam alanlarımızı ve yaban hayatını savunmak adına tüm halkımızı bu konuda duyarlılık gösterme ve yangını söndürmeye destek olma çağrısında bulunuyoruz” dedi.

DEDEF Genel Başkanı Ali Haydar Ben ise, “Ama bugün Hozat’a geldiğimizde bölgenin güvenlik güçleri tarafından tutulması, zırhlı araçların gelmesi kabul edilecek bir durum değil. Bu aynı zamanda Munzur Gözeleri’nde yapılan peyzaj projesinde de görmüştük. Bizler gerekçe ne olursa olsun oraya müdahale etmemiz gerekiyordu bırakmadıkları için yetkilileri kınıyoruz” dedi.  DERSİM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.