HPG: Çok sayıda Türk askeri cezalandırıldı

.

.

  • Türk devleti Metina, Avaşin ve Zap bölgelerine yönelik kapsamlı bir işgal harekatı başlattı. Gerillaların tarihi bir direniş sergilediğini belirten HPG, çok sayıda askerin cezalandırıldığını, indirme yapan helikopterlerin de darbelendiğini kaydetti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin işgal girişimi ve gerilla direnişinin sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG şu ayrıntıları paylaştı:

“Sömürgeci TC devleti 23 Nisan 2021 tarihinde Medya Savunma Alanları’ndaki Metina, Avaşin ve Zap bölgelerine yönelik kapsamlı bir işgal harekatı geliştirmiştir. Yoğun saldırılara karşı gerilla güçlerimiz tarihi bir direniş sergileyerek işgalci TC ordusuna büyük kayıplar verdirmiştir. Gerçekleştirilen tarihi direniş ve saldırıların ayrıntıları şu şekildedir;

Metina’da işgale karşı büyük direniş

23 Nisan günü 18.00-19.00 saatleri arasında işgalci TC ordusu Zendura Tepesini obüs toplarıyla bombalamıştır. 19.30-20-30 saatleri arasında Zendura Tepesi, Derarê ve Koordine alanları savaş uçakları tarafından, 21.30-01.30 saatlerin arasında Kobra helikopterleri ile yoğun şekilde bombalanmıştır. 00.30-01.30 saatleri arasında işgalci TC ordusu Zendura Tepesi ve Derarê arasında bulunan alana Skorskyler ile indirmeler yapmak istemiştir. İndime yapmak isteyen Skorsky helikopterler gerilla güçlerimiz tarafından hedeflenmiş ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır. 24 Nisan günü saat 05.10’da işgalci TC ordusu Zendura Tepesine yönelik yoğun hava saldırıları gerçekleştirdikten sonra alana indirmeler yapmıştır.

Sınır hattında bulunan işgalci TC ordusuna ait karakollardan Zendura Tepesi ve Derarê alanı obüs ve havan toplarıyla yoğun bir şekilde bombalanmaktadır.

23 Nisan günü 21.30-00.30 saatleri arasında Beşili köyü arazisi işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları tarafında bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu kapsamlı saldırılar sırasında gerilla güçlerimiz büyük bir direniş sergilemiş ve herhangi bir kaybımız olmamıştır.

Zap uçaklarla bombalandı

18-23 Nisan 2021 tarihleri arasında işgalci TC ordusu Zap bölgesine bağlı Çemço, Sida, Werxelê ve Kunişka alanlarını obüs, havan ve Katyuşyalarla bombalamıştır.

23 Nisan günü saat 19.00’da Avaşin bölgesine bağlı Kartal alanı, Geliyê Basya, Geliyê Avaşîn, Tepê Sor, Mamreşo, Mervanos, Aris-Faris, Şukê ve Dola Konferansê alanları savaş uçakları ve obüslerle bombalanmıştır.

Mamreşo’da indirme yapan işgalciler vuruldu, çok sayıda asker öldürüldü

Saat 21.00 sularında gerçekleştirilen bombardıman ardından işgalci TC ordusu Mamreşo alanına indirmeler yapmıştır. Bu esnada indirme yapmaya çalışan 2 Skorsky helikopter gerilla güçlerimiz tarafından hedef alınmıştır. Darbelenen Skorskyler alandan uzaklaşmıştır. İşgalcilerin kayıpları olmakla birlikte sayı netleştirilememiştir.

Saat 21.00’de alanda yerleşmeye çalışan işgalciler 2 kez güçlerimiz tarafında hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen eylemde bir işgalci cezalandırılmış ve çok sayıda işgalci yaralanmıştır.

Alanda ilerlemek isteyen işgalciler gerillalarımız tarafından denetime alındıktan sonra yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur. Kayıp veren işgalciler bir kademe geri çekildikten sonra sabah saatlerinde tekrar ilerlemek istemişlerdir. Yine gerilla güçlerimizin müdahalesiyle karşılaşan işgalciler yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduktan sonra bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Yaşanan çatışmalar sırasında çok sayıda işgalci cezalandırılmıştır.

Yine alanı bombalayan Kobra tipi helikopterler güçlerimizin müdahalesi sonucu alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

24 Nisan günü saat 09.00’da alandan tekrar ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle 2 kez etkili bir şekilde vurulmuştur. Ağır kayıplar veren işgalci TC ordusu ilerlemesini durdurmak zorunda kalmıştır.

Zap’ta da işgal operasyonu başladı

23 Nisan günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu Zap bölgesine bağlı Kinyaniş, Boxaza Nêrwe, Qela Bêdewê ve Şehit Munzur Tepesini kapsayan bir operasyon başlatmıştır. Devam eden operasyon ile ilgili ayrıntılı bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Hava savunma kuvvetlerinden eylem

Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi çerçevesinde 23 Nisan günü saat 08.45’te Colemerg’in Çelê ilçesinde bulunan Çelê (Çukurca) Taburu’nu hava araçları ile hedefleyerek bombalamıştır. Belirlenen hedefler isabetle vurulmuş, eylem başarıyla gerçekleştirilmiştir.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.