Hulusi yine sınıra koştu

Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar

Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar

  • Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çukurca'ya 21 asker cenazesinin getirilmesinin ardından Hakkari ve sınır hatlarındaki askeri birliklerde incelemelerde bulundu.

 

Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile önceki gün  Hakkari’ye geldi. Kentin Yüksekova Selahaddin Eyyübi Havalimanı’nda 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar, helikopterlerle sınır hattına geçti. Akar'ın gelişi öncesi kent ablukaya alındı.

Akar ve beraberindekiler ilk olarak Hakkari'de sınır hatlarında bulunan askeri birlikleri havadan helikopterlerle inceledi. Daha sonra Hakkari Dağ Komando Tugayı’na giden Akar, burada Federe Kürdistan'da devam eden savaşı yöneten komutanlarla görüştü. Görüşmenin ardından Akar, Yüksekova'daki ilçe Jandarma Komutanlığına bağlı birlikleri ziyaret etti.

Akar’ın, Çukurca Devlet Hastanesi’ne taşınan 21 asker cenazesinin ardından kente gelmesi ve sınır birliklerini ziyaret etmesi dikkat çekti. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.