İhanete karşı Karasungur çizgisi

  •  PKK Yürütme Komitesi, iş birlikçiliğe ve ihanete karşı Mehmet Karasungur çizgisinde mücadele etmek ve özgürlük çizgisinde Kürt ulusal birliğini yaratabilmek için de Karasungur gibi çaba harcamak gerektiğini belirtti.

AKP-MHP faşizminin, coşku içinde kutlanması gereken bayramı, Kürtlere ve Türkiye halklarına zehir etmeye çalıştığına işaret eden PKK Yürütme Komitesi, Kürt gerillası ve halkının, bu sömürgeci-soykırımcı zihniyet ve siyaseti artık tarihe gömeceğini vurguladı. 

PKK Yürütme Komitesi, Mayıs Ayı Şehitleri’ni yazılı bir açıklamayla andı. “Savaş cephelerinde yeni şehitler vermeye devam ediyoruz. Kürt halkının en yiğit kız ve oğulları, başta Zap ve Avaşîn olmak üzere Kürdistan’ın dört bir yanında faşist-soykırımcı düşmana karşı kahramanca savaşıyor. Artık AKP-MHP faşizminin yıkılma ve İmralı tecrit ve işkence sisteminin kırılma anı gelmiş bulunuyor” denilen açıklamada, Agir ve Şaristan şahsında Zap ve Avaşîn direnişinin kahraman şehitleri saygı ve minnetle anıldı.

Çok açık ki, AKP-MHP faşizminin, coşku içinde kutlanması gereken bayramı, Kürtlere ve Türkiye halklarına zehir etmeye çalıştığı belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi: “Kürt gerillası ve halkı, Apocu fedai ruhla ve kahraman şehitlerinin izinde direnerek ve tüm devrimci-demokratik güçlerin desteğini alarak bu sömürgeci-soykırımcı zihniyet ve siyaseti artık tarihe gömecektir. 

İhanete karşı Karasungur çizgisi

Kuşkusuz bunu, mayıs ayının her gününde onlarcası bulunan kahraman şehitlerimizin anısından aldığı güçle yapacaktır. 2 Mayıs, PKK’nin ilk Merkez Komitesi’nin üyesi olan ve ilk Askeri Sorumlusu olarak görev yürüten Mehmet Karasungur yoldaş ile değerli parti militanımız İbrahim Bilgin yoldaşın Kandil’de şehit edilişinin 39’uncu yıl dönümüdür. Yine Amed Saha Komutanlarımız Azad Siser ve Çekdar Amed yoldaşların şehadetinin 6. yıl dönümü olmaktadır. Öncelikle şehadetlerinin yıl dönümünde Mehmet Karasungur, İbrahim Bilgin, Azat Siser ve Çekdar Amed yoldaşları saygı, sevgi ve minnetle anıyor; amaçlarını başarma ve anılarını yaşatma sözümüzü yineliyoruz. Başta Kürt gençleri olmak üzere tüm halkımızı, bu yiğit komutanlarını doğru anlamaya ve manevi komutaları altında devrimci halk savaşı hamlemizi bulunulan her yerde zafer çizgisinde geliştirmeye çağırıyoruz!

Unutmayalım ki, Mehmet Karasungur yoldaş, tarihi Hilvan ve Siverek direnişlerinin ölümsüz komutanıydı. Eğer Hilvan’da ve Siverek’te söz konusu direniş olmasaydı PKK de olmaz ve bugünkü özgür Kürtlük de ortaya çıkamazdı. Demokratik ulus devrimi, kadın özgürlük devrimi, gerilla ve halk örgütlenmesi gerçekleşmezdi.

Yine Mehmet Karasungur yoldaş, ölümsüz gerilla komutanı Mahsum Korkmaz yoldaşla birlikte Rojhilat ve Başur alanlarındaki pratik gerilla hazırlıklarını yaptı. İbrahim Bilgin yoldaşla birlikte de Kürt ulusal birliğini yaratmak için çalışırken şehit düştü. Eğer söz konusu pratik hazırlıklar olmasaydı 15 Ağustos Gerilla Atılımı ve Kürdistan özgürlük gerillasının 40 yıllık gelişimi yaşanmazdı.

Karasungur yoldaşın çok istediği ve gerçekleşmesi için de çok yoğun çaba harcadığı ulusal birliğin sağlanamamasının sonuçlarının ne olduğu da bugün bütün yakıcılığıyla ortadadır. Yüzyıllardır emici zehirli bir kurt gibi Kürt ulusal varlığına tebelleş olan iş birlikçiliğin ve ihanetin tarihi olarak nelere yol açtığı ve bugün neler yaptığı da gözler önündedir. O halde iş birlikçiliğe ve ihanete karşı Karasungur çizgisinde mücadele etmek ve özgürlük çizgisinde Kürt ulusal birliğini yaratabilmek için de Karasungur gibi çaba harcayan olmak gerekir.

‘Çöktürme’ye ilk büyük direniş

Şehadetlerinin 6. yıl dönümünü yaşadığımız Amed Saha Komutanları Azad Siser ve Çekdar Amed yoldaşların da AKP-MHP faşizminin ‘Çöktürme Planı’ temelinde yönelttiği imha saldırısına karşı ilk büyük direnişi geliştiren ve bu temelde bugüne yol gösteren komutanlar olduklarını asla unutmamak gerekir. Eğer o dönemde Amed içinde ve dışında yaşanan kahramanca direnişler olmasaydı, bugün Zap ve Avaşîn’de AKP-MHP faşizmine karşı yürütülen kahramanca direniş de olmazdı. 

Zafer, gerilla öncülerine adanıyor

Önümüzdeki 6 Mayıs, 12 Mart faşist yönetimi tarafından Ankara-Mamak’ta idam edilen devrimci önderler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın şehadetinin 50. yıl dönümü olmaktadır. Öncelikle devrimci inanç, irade ve cesaret sembolü olan bu üç devrimciyi saygı ve minnetle anıyor ve amaçlarını başarma sözümüzü yineliyoruz. Zap ve Avaşîn’de yürüttüğümüz büyük gerilla direnişinin zaferini, Türkiye ve Kürdistan’ın bu gerilla öncülerine adıyoruz.

12 Mart 1971 askeri darbesi temelinde Türkiye’yi bir askeri-faşist diktatörlük haline getirmek isteyenler, bugünkü AKP-MHP faşist-soykırımcı diktatörlüğünü ortaya çıkardı. Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya önderliğinde Demokratik Türkiye yaratmak isteyenler de gösterdikleri kahramanca direniş temelinde bugünkü gerilla ve halk direnişini, birleşik devrim hareketinin zafer yürüyüşünü yarattılar. Bu temelde şimdi tarihi hesaplaşma yaşanıyor ve AKP-MHP şahsında faşist-soykırımcı zihniyet ve siyaset Kürdistan’da tarihin çöp sepetine atılıyor.

Çaktıkları kıvılcım sönmedi

Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in çaktığı kıvılcım sönmedi; tersine devrimci alev haline gelerek adaletin ve özgürlüğün kılıcı gerilla elinde tüm zalimleri kesen bir güce dönüştü. Şimdi bu güç Zap ve Avaşîn direnişiyle tarih yazıyor ve 50 yıl önce ilk kıvılcımı çakan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan da bu tarihi direniş içinde yaşıyor. 50 yıl önce bu direniş bayrağını devralan Apocu Hareket, bugün Türkiye’nin tüm devrimci ve demokratik güçleriyle birlikte ve HBDH bayrağı altında Özgür Kürdistan’ı ve Demokratik Türkiye’yi yaratmaya koşuyor.

Türkiye devriminin önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Türkiye’nin tüm devrimci ve demokratik güçlerini, işçi ve emekçilerini, kadın ve gençlerini 50 yıl önce başlatılan devrimci direnişi doğru anlamaya; Türkiye’nin her alanında antifaşist direnişi geliştirerek AKP-MHP faşizminin sonunu getirmeye çağırıyoruz!”  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.