İlerlemek isteyince gerilla vurdu

❏

  •  Türk ordusu, işgal saldırılarını sürdürdüğü Medya Savunma Alanları'nda ilerlemek istediği noktalarda gerilla müdahalesiyle karşılaştı. 

 

Direniş Alanları’nı 4 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 15 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de tank ve obüslerle bombalayan Türk ordusuna karşı direnişini sürdüren gerilla, eylemlerle de yanıt verdi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Zap Bölgesi

*  Saca Direniş Alanı’nın Şehîd Aryen savaş mevzilerine doğru 18 Ağustos saat 07.30’da ilerlemek isteyen Türk askerleri, ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurularak darbelendi. Trük askerleri, müdahalenin ardından bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. 

*  Çemço Direniş Alanı üzerinde 18 Ağustos saat 17.15’te uçurulan 1 dron vurularak imha edildi.

*  Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 18 Ağustos saat 17.30’da ağır silahlarla vurularak darbelendi. 

*  Çemço Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri, 18 Ağustos saat 20.30’da vurulunca alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

*  Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 19 Ağustos saat 07.00’de ağır silahlarla vuruldu; 1'i yaralandı. 

Metîna Bölgesi

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 18 Ağustos saat 18.15’te ilerlemek isteyen Türk askerleri, sabotaj taktiğiyle vurularak darbelendi.

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 18 Ağustos’ta Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 4 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı.

* Çemço, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları, 15 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* Girê FM, Girê Hakkarî ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları tank, ağır silah ve obüslerle onlarca kez bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.