İlk turda bitireceğiz

Yeşil Sol Parti Muş mitingi

Yeşil Sol Parti Muş mitingi

  • Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimleri kapsamında Bedlîs'in Tetwan (Tatvan) ilçesinin ardından Mûş merkezde miting düzenledi.Muş'ta konuşan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, "Bu işi birinci turda bitireceğiz, kazaya bırakmayacağız" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimleri kapsamında Bedlîs'in Tetwan (Tatvan) ilçesinin ardından Mûş merkezde miting düzenledi.Kobanê alanında "Buradayız, birliktelik değiştireceğiz" şiarıyla düzenlenen miting için alana iki koldan girişler yapıldı. Gençlerin yoğunlukta olduğu binlerce kişi, parti bayraklarnın yanı sıra sarı, kırmızı ve yeşil renkli flamalarla alana giriş yaptı. Alandan sık sık "Jin jiyan azadî", "Bijî berxwedana zindanan" ve "Bijî Serok Apo" sloganları yükseldi. Alanda, "Serok yek e ne sed e", "Selam olsun intikamı alanlara, Heval Harun" ve "Kırk milyon mermi namluda beklese de artık bizi durduramazsınız" pankartları açıldı.

Miting alanı kısa bir süre sonra büyük oranda doldu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır'ın miting alanına girişiyle alandaki coşku doruğa ulaştı. Program, Tertip Komitesi, Azadî Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşiti ve adayların kitleyi selamlamasıyla başladı. 

Temelli kısa ve net anlattı

Yeşil Sol Parti adayı Sezai Temelli, kitleyi Kürtçe selamladı. Temelli, şunları söyledi: "Bizim için en önemli mesele özgürlüktür. Özgürlük olmadan adalet olmaz, aş olmaz, iş olmaz, barış olmaz. O yüzden bizim için özgürlük mücadelesi vazgeçilmez bir mücadeledir. Özgürlüğün yolunu açacak olan da Kürt meselenin çözümüdür. Meselenin çözümü, hem Ortadoğu hem Türkiye'nin demokratikleşmesi için olmazsa olmazdır. Bu mesele muhattabıyla çözülecektir. Bu meselenin muhatabı da Sayın Öcalan'dır. Buradan aklı karışan herkese sesleniyorum; başka bir muhatap aramayın. Bu meseleyi çözecek olan Sayın Öcalan'dır. Meselenin müzakere edileceği yer de Meclis'tir. O yüzden müzakerenin güçlü geçmesi için Yeşil Sol Parti'nin güçlü bir şekilde Meclis'e gitmesi gerekir. Bütün Kurdistan'da bunlar tabela partisi olacak. Sonra da bu tabelaları valilerin koltuğunun altına koyup Ankara'ya göndereceğiz."

Daha sonra DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır konuştu, son olarak da HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan söz aldı.

Tamamının hesabını soracak

Buldan önce Muş'taki sorunları ve iktidardın yaptıklarını anlattı. Buldan, 'Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok' diyenlere şunu hatırlattı: "Cezaevleri Kürt halkının temsilcileri, belediye eşbaşkanlarıyla dolu. Kürt halkının belediye eşbaşkanlarının yerine kayyumlar atadınız, hepsini tek tek görevden aldınız. Kürt kardeşlerinin sanatçılarını, avukatlarını, yöneticilerini daha iki gün önce bir kumpas operasyonuyla gözaltına aldınız. Şunu söyleyelim size; sizi gönderecek olan da Kürtler olacak, biz olacağız. Kürtler sizin bu yaptıklarınızın hepsinin, tamamının hesabını sizlere sandıklarda soracak. Evet, Kürtler hiçbir dönem boyun eğmedi, biat etmedi, diz çökmedi."

Kürtler sizi gönderecek

Buldan, şöyle seslendi: "Biz bu işi birinci turda bitireceğiz, kazaya bırakmayacağız. Bu işi birinci turda bitireceğimiz için kazasını, ikinci turu görmeyeceksiniz. Öyle bir gideceksiniz ki, arkanıza bakamayacaksınız, tıpış tıpış gideceksiniz. İstanbul’u AKP’den kim kurtardı? Yani bizler, demokrasi güçleri, Kürt halkı, yani bizler kurtardık. Öyle bir fark koyalım ki, arada hile yapmalarına müsaade etmeyelim." MUŞ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.