İmralı için Türkiye’ye heyet

Hatip Dicle

Hatip Dicle

  • Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm Platformu Sözcüsü Hatip Dicle, kampanya kapsamında Türkiye’ye heyet gönderileceğini söyledi.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecrit koşullarında tutulan kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan, 33 aydır hiçbir şekilde haber alınamıyor. Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla 10 Ekim’de “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” şiarıyla uluslararası kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında Türkiye, Kurdistan ve dünyanın birçok yerinde çeşitli eylem ve etkinlikler düzenliyor. Büyüyen kampanyaya, 104 cezaevinde bulunan binlerce tutsak da 27 Kasım’da başlattığı dönüşümlü açlık grevi eylemiyle katıldı. 

MA’ya konuşan Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm Platformu Sözcüsü Hatip Dicle, kampanyanın daha başlangıç olduğunu, tüm dünyada devam edeceğini belirterek, “Bu uzun vadeli bir kampanyadır. Hedef ve amaç Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanmasıdır” dedi. Kampanya kapsamında yürüyüşler, mitingler, gençlik ve kadın konferanslarının yapıldığını; diplomatik ve siyasi faaliyetlerle genişletileceğini söyleyen Dicle, yakın bir zamanda parlamenterler, hukukçular ve bilim insanlarının da yer aldığı bir heyetin Türkiye’ye ziyaret gerçekleştireceğini, devlet yetkilileri nezdinde girişimlerde bulunacağını açıkladı.

Dicle, 33 aydır İmralı’dan haber alınamadığını hatırlatarak, şunları kaydetti: “Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna dair hiçbir bilgimiz yok. Yaşam, güvenlik vs. konularda hiçbir bilgi verilmemektedir. Avukatlar, CPT’yi zorluyorlarsa da herhangi bir sonuç alınmıyor. Bu büyük bir insanlık suçudur.” BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.