İmralı başvurusu yanıtsız

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan

  • Ömer Öcalan, Adalet Bakanlığına yaptıkları başvuruya işaret ederek, “Toplumun sorunlarının çözümü için adresin İmralı olduğunu bildiğimiz için başvuruda bulunduk. Şimdiye kadar bu başvurumuza da bir cevap verilmedi" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay ile HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, Öcalan ile görüşmek için 20 Ekim’de Adalet Bakanlığına başvurdu. Başvuruculardan HDP’li Ömer Öcalan, "Bu halkın liderinin ailesiyle, avukatlarıyla, halkıyla iletişime geçmesini istemiyorlar. 24 yıldır bu zulüm, bu işkence İmralı Adası'nda devam ediyor" dedi. 

Halka sesinin ulaşmasının engellendiğini belirten Öcalan, sağlık durumuna ilişkin endişelerinin olduğunu söyledi. Öcalan, Adalet Bakanlığına yaptıkları başvuruya işaret ederek, “Parti olarak başvuruda bulunduk. Toplumun sorunlarının çözümü için adresin İmralı olduğunu bildiğimiz için başvuruda bulunduk. Şimdiye kadar bu başvurumuza da bir cevap verilmedi" bilgisini paylaştı. 

40 yıldır süren çatışmaların son bulması için çözümün Abdullah Öcalan olduğuna işaret eden Öcalan, "Sayın Öcalan konuştuğunda, rolünü yerine getirdiğinde toplum rahata ve huzura eriyor. O nedenle partimizin başvurusu önemli. Tecridin kırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kurdistan şimdi ateş üstünde. Yasaklı silahlar kullanılmaya başlandı. Bu halkın çocukları yaşamını yitiriyor. Bu savaşın son bulması için diyalog ve görüşmelerin yapılması lazım" diye konuştu. 

Türkiye'nin Avrupa Konseyi'ne sunduğu “Eylem Planı”nda Kürt Halk Önderi'ni “umut hakkı”ndan muaf tutmasına da tepki gösteren Öcalan, "Böyle bir düşmanlık olamaz. Bu bir cevap değildir. Bu savaşı, sorunları derinleştirmedir. Bir insanı sonsuza kadar bir cezaevinde tutamazsın. Bu büyük bir düşmanlık, büyük bir zulümdür. Tecrit kırılana, görüşmeler sağlanana, Sayın Öcalan bütün halka görüş ve önerilerini ifade edene kadar bizler mücadelemize devam edeceğiz" dedi.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.