İmralı’daki suça son verin

HDP Milletvekilleri

HDP Milletvekilleri

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin sonlandırılması çağrısı yapan HDP milletvekilleri, “Bu hukuksuzluğa, suç işlemeye, İmralı tecridine son verin” diye seslendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin, Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi talebiyle başlattığı Adalet Nöbeti, 10. gününde devam etti. Milletvekilleri, Meclis Dikmen Kapısı’ndan Adalet Bakanlığına doğru yürüyüşe geçti. Milletvekilleri Fatma Kurtulan, Murat Sarısaç, Abdullah Koç, Habip Eksik, Erdal Aydemir, Hüseyin Kaçmaz, Hasan Özgüneş, Erol Katırcıoğlu, Mahmut Toğrul, Celadet Gaydalı, Ayşe Sürücü, Nusrettin Maçin ve İmam Taşçıer’in Adalet Bakanlığına yapmak istediği yürüyüş, polislerce engellendi. Burada yapılan açıklamada konuşan HDP Milletvekili Habip Eksik, uluslararası komployla İmralı Adası’na getirilen Öcalan’ın 24 yıldır ağır tecrit koşullarında tutulduğunu ve 22 aydır haber alınamadığını söyledi.

Eksik, İmralı’da iletişimsizlik haline dikkat çekerek, şunları söyledi: “Sayın Öcalan üzerindeki İmralı tecrit sistemi derhal sonlandırılmalıdır. İmralı tecrit sistemi hem insanlık dışıdır hem de işkence yöntemidir. Bugün Sayın Öcalan’ın gasp edilen hakları kendisine verilmelidir. Umut hakkı kapsamında fiziki özgürlüğü için adım atılmalıdır. Umut hakkı her insanın insan haklarından kaynaklanan hakkıdır, fiziki özgürlük hakkı kapsamında kendisine tanınmalıdır. Buradan bir kez daha Adalet Bakanlığı’na bu tecridin somut nedeni olan, uygulayıcısı olan Adalet Bakanına sesleniyoruz: Bu hukuksuzluğa son verin, suç işlemeye son verin. İmralı Cezaevi üzerindeki tecride son verin, avukatları ve ailesi kendisiyle görüşsün. Türkiye’de Kürt sorununun demokratik temelde çözümü için muhataplar birbiriyle görüşsün.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.