İmralı’dan 7 aydır haber yok

.

.

  • İmralı Cezaevi'nde tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 7 aydır haber alınamıyor. 148 görüşme başvurusunun hiçbirine de yanıt verilmedi.  

 

 22 yıldır esaret altında tutulan Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit sürüyor. 2013-2015 tarihlerinde İmralı'ya götürülen Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Ataş da söz konusu tecritten nasibini alıyor. Öcalan, en son 25 Mart'ta kardeşi Mehmet Öcalan ile telefon üzerinden görüşebildi. Görüşme, 4-5 dakika sonra kesildi. Söz konusu telefon görüşmesinin ardından Öcalan'la herhangi bir temas kurulmasına izin verilmiyor. 7 aylık süreçte Öcalan ile Konar, Yıldırım ve Aktaş’ın sesinin dışarıya yansıması engelleniyor.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları 122 avukat, 26 aile ve vasi başvurusunda bulundu. Avukatlar, 17 Eylül itibarıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yanı sıra İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne de görüşme başvurusu yapmaya başladı. Ancak 148 görüşme başvurusuna herhangi olumlu ya da olumsuz bir yanıt verilmedi. 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce Öcalan’ın 2009’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gönderdiği savunmasına ek olarak hazırladığı "Yol Haritası"nı gerekçe göstererek, 23 Eylül 2020'de 6 aylık avukat görüş yasağı getirmişti. Yine Öcalan'a, “volta attığı” gerekçesiyle Eylül 2018’de de disiplin cezası verildiği ortaya çıkmıştı.  BURSA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.