İnce'nin mesaisi bitti

  • Erdoğan lehine muhalefeti eleştirileriyle gündemde olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi.

 

Son günlerde Ali Yeşildağ adına açılan ve söz konusu şahsı gündeme oturtan Cevheri Güven’in de sahte diyerek uyardığı bir hesaptan çeşitli iddialar ve görüntüler paylaşılıyor. Bu hesap özellikle son üç gündür İnce’yi hedef alan paylaşımlarda bulunuyordu. İnce'nin 5'li çete tarafından finanse edildiği, seks kasedinin bulunduğu iddia edilerek, bazı fotoğraflar servis edildi. İnce önceki günkü programlarını iptal etti. Hesaptan dün de İnce’ye ait olduğu iddiasıyla görüntüler paylaşıldı.  

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün rahatsızlığını duyduğum andan itibaren kendisine ulaşmaya çalışıyordum ancak ulaşamıyordum, sonunda ulaşabildim. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Bunu yapanlar operasyoncudur, şantajcıdır, montajcı pisliklerdir. Bunları siyasetten de toplumdan da söküp atmak gerekir. Çünkü bunlar yabancı istihbaratçıların eline düşmüş zavallı kimselerdir. Buradan net söylemek istiyorum ki Halil İbrahim soframız ona hep açıktır. Gelmek istiyorsa otursun soframıza değişimi birlikte getirelim. Bu pislikleri birlikte temizleyelim siyasetin içinden” demişti. 

Bütün bunlardan sonra partisinin genel merkezi önünde dün konuşan İnce, şunları söyledi: “Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahında bütün suçu bize atacaklar. Hiçbir bahaneleri kalmasın, adaylıktan çekiliyorum.”

İnce, hangi adayı destekleyeceğini belirtmedi.

KONDA yüzde 2 göstermişti

İnce'nin çekilmesinden önce KONDA Araştırma’nın 6-7 Mayıs’ta düzenlenen anketine göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde sonuçlar şöyle:

*  Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 49,3

*  Tayyip Erdoğan yüzde 43,7

* Sinan Oğan yüzde 4,8

*  Muharrem İnce yüzde 2,2

KONDA, araştırmaya bulguları değiştirebilecek üç dinamiği not etti:

*  Birincisi, 6-7 Mayıs tarihinden seçime kadar yaşanacak olayların siyasi tercihlere etkisi.

*  İkincisi, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanabilecek stratejik oy kaymaları. Stratejik oy kaymalarının ‘cumhur ittifakı – millet ittifakı’ ya da ‘Erdoğan – Kılıçdaroğlu’ arasında olma ihtimalini pek öngörmemekle birlikte İnce ve Oğan seçmenlerinin çoğunlukla Kılıçdaroğlu lehine oy kullanma eğiliminde olduklarını görüyoruz.

* Üçüncüsü de başta deprem bölgesi olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı seçmenlerin seçime katılım oranı ile yurtdışı seçmenlerin kullanacağı oyların dağılımıdır.

Konda'nın anketine göre; Kılıçdaroğlu, ilk turda seçime çok yakın ama ilk turda kazanmak için 403 bin oya ihtiyacı var. Erdoğan'ın ise 3 milyon 603 bin oya ihtiyacı var. Yine bu ankete göre İnce'nin 1.3 milyon oyu vardı. Sinan Oğan'ın ise 2 milyon 769 bin oyu var.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.