İsrail tarafında ise en az 33 asker ile 2 sivil hayatını kaybetti.  Olaylar, Batı Şeria’ya da sıçradı. Kudüs ve Batı Şeria'nın değişik kentlerinde toplanan binlerce Filistinli İsrail askeriyle çatıştı. Gerçek mermiler kullanan İsrail ordusunun müdahalesi sonucu en az 2 kişi öldü, en az 250 kişi yaralandı. Hamas, halkı intifadaya çağırdı.


Ateşkes diplomasisi sürüyor

Saldırıların sona ermesi için ateşkes girişimleri de sürüyor.  Bu kapsamda Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Fransa ziyaretini erteleyerek dün Katar’a gitti. Davutoğlu ateşkes şartları için Doha'da Hamas lideri Halid Meşal ile görüştü. Ziyaret, Türk Başbakan Erdoğan'ın 'İsrail samimi olursa, Hamas'ı ikna edebiliriz' açıklamasının ardından gerçekleşti.

İsrail kabinesi toplandı

Aynı saatlerde ise toplanan İsrail kabinesi de ABD'nin ateşkes önerisini ele aldı. Ortadoğu gezisi sırasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, taraflara bir haftalık ateşkes ve beraberinde Mısır'ın arabuluculuğunda başlayacak görüşmeler önerdi. Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde ne Doha'dan ne de Tel Aviv'den ateşkes konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

HABER MERKEZİ