İnsanlık suçundan 10 yıl hapis 

Kadın Haberleri —

Foto: Afp

Foto: Afp

  • Êzîdî kız çocuğunu eşiyle birlikte 50 derece sıcakta bağlayıp, aç-susuz bırakarak katleden DAİŞ’li kadına, Almanya’nın Münih kentindeki bir mahkeme insanlığa karşı suçu işlemekten 10 yıl hapis cezası verdi.

Irak'ta 5 yaşındaki küçük bir Êzîdî kızını katleden DAİŞ'linin eşi Jennifer Wenisch’e 10 yıl hapis cezası verildi.

2014  yılında Almanya’dan Irak’a gidip DAİŞ’e katılan ve Irak’ta 5 yaşındaki Êzîdî kızı köle ettikten sonra Felluce’de güneşin altında zincirle bağlayarak katleden, 30 yaşındaki Jennifer Wenisch’nin yargılandığı davada karar çıktı. Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde Nisan 2019 yılından bu yana görülen davada, Wenisch, “Terör örgütüne üye olmak, cinayete teşebbüse yardım ve yataklık etmek, savaş suçuna teşebbüs etmek ve insanlığa karşı suç işlemek” suçları ile yargılanıyordu. Davanın karar duruşmasında Wenisch’e 10 yıl hapis cezası verildi. 

Pişmanlık duymadı

Duruşmayı yöneten baş hakim Joachim Baier, "Etkin olmadan ölmesini izledi" diyerek, "İhmal sonucunda cinayet"  suçundan Wenische’ye ceza verdiğini belirtti. Hakim, işlenen cinayetin ardından çocuğu için ağlayan kızın annesine, “Ağlamayı durdurmaz isen seni de vururum” diyen Wenisch’nin bu davranışının pişmanlık duygusu barındırmadığını söyledi.

Kızı bağlayıp cinayeti işleyen DAİŞ’li kocanın ise Almanya’nın Frankfurt Mahkemesi’nde davası devam ediyor. 

Ne olmuştu?

2015 yazında kendisi ve o zamanki eşi Taha El-Jumailly, kaçırılan Êzîdî kadın ve kız çocukları arasında bir kız çocuğu ve annesini satın alarak, köle olarak kullandı. Köleştirdikleri anne ve kız çocuğuna sürekli şiddet uygulayan Taha El-Jumailly, eşi Jennifer Wenisch’nin de kışkırtmalarıyla küçük kızın annesini defalarca bayılıncaya kadar dövüyor. Gaddarlığıyla bilinen Taha El-Jumailly, yatağına idrar yaptığı için 50 derecelik kavurucu sıcaklıkta küçük kızı, pencerenin demirlerine bağladı. 5 yaşında çocuk aşırı sıcak ve susuzluktan kavrularak yaşamını yitirdi. Jennifer Wenisch, Taha El-Jumailly'e itiraz etme imkanı olduğu halde itiraz etmeyerek çocuğun ölümüne ortak olmaktan insanlığa karşı suçu işledi.

Almanya’nın Münih kentindeki bir mahkeme, Jennifer Wenisch isimli DAİŞ’li kadına insanlık suçu işlemekten 10 yıl hapis cezası verdi. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.