İntihara sürüklenen Esra'nın son sözleri

Kadın Haberleri —

Kadın Katliamlarına karşı eylem

Kadın Katliamlarına karşı eylem

  • Colemêrg’de 7 yıl önce tecavüze uğradıktan sonra intihara sürüklenen 11 yaşındaki Esra Y.’nın günlüğü ortaya çıktı. Günlükte faillerin aileye zarar vereceği korkusuyla yaşadıklarını kimseye anlatamayan Esra’nın yaşadığı travmanın ağırlığı göz önüne seriliyor.

Colemêrg'in Şemzînan ilçesinde 27 Mayıs 2016 tarihinde Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz isimli 3 erkek tarafından tecavüze uğradıktan sonra intihara sürüklenen 11 yaşındaki Esra Y.’nın günlüğü ortaya çıktı.

JINNEWS’ten Rabia Önver’in ulaştığı günlükte Esra’nın intihara sürüklenmeden önceki son sözleri şöyle:

‘İhanetten başlamam gerekiyor’

Günlüğünde güveninin suistimal edildiğini yazan Esra, güvendiği insanların ihanetine uğradığını şu sözlerle aktarıyor: "Allahım nasıl başlayacağım bilmiyorum bir yerden başlamam gerekiyorsa, ihanetten başlamam gerekiyor. çünkü en büyük ihanette uğradım hataya en çok güvendiğim kişi sırtımdan vurdu hem de öyle vurdu ki kelimeler anlatamam gerçi anlatmak istesemde anlatamam içimdekileri ne kalemle ne dilimle anlatabilirim. tek anlatabileceğim şey çok canım yanıyor.

‘Nasıl kaldırırım bu yükü’

"Allahım bumu benim sonum ya niye ben niye anlamıyorum. bir yandan onun yaptıklarını düşünüyorum ki anlam veremiyorum.  o kadar kötü biri değildi ki bunlar yaşattılar. neden neden ben niye ben size ne yaptım siz bunları bana yaşattınız neden ben neden. Yarabbim yardım et bana ne yapayım ne yaparsam olmuyor. ölsem olmuyor gitsem olmuyor ne yapacağımı bilmiyorum. Öldürsem kendimi bu sefer ailem yanar yaşasam çok zor geliyor. Nasıl kaldırırım ben bu yükü. Allahım bu canımı da al kurtulayım ne olur dayanamıyorum ya dayanamıyorum" diyerek yaşadığı psikolojik travma nedeniyle dayanacak gücünün kalmadığına dikkat çekerek, kendi canına kıymak istediğini ve ailesine zarar gelir korkusu yaşadığını yazıyor.

Failler aileye zarar verir korkusu

Faillerin ailesine zarar vereceği düşüncesiyle yaşadıklarını kimseye anlatamayan Esra son notlarında şöyle diyor: “"Allahım bitsin artık ne olur dayanamıyorum artık her gece ağlamaktan bıktım gerçekten bıktım. Allahım aklıma her geldiğinde niye o gece ölmedim niye almadın benim bu canımı niye keşke ölseydim. Ne yapacağımı bilmiyorum ailem abim baskı yapıyor anlatmam için. ama nasıl anlatayım ki anlatamam ki. yapamam. anlatsam abim zarar görür biliyorum. onun için kafam karma karışık onların yaptıkları gözümün önünden gitmiyor."

Görüntüleri çekildi, tehdit edildi

21 Haziran 2016’da Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığı’na veren Esra, failler Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz tarafından görüntülerinin çekildiğini, birine anlatması halinde görüntülerin her yerde yayınlanacağını, aksi durumda kendisini ve ailesini ölümle tehdit ettiklerini aktarmıştı.

6 ay tek tutuklu kaldılar

27 Mayıs 2016’da Colemêrg’de Nihat Yılmaz, Veysi Yılmaz ve Zahir Yılmaz adlı erkekler tarafından tecavüze uğrayan Esra Y., yaşadıklarını yakınlarına anlatmasıyla hukuki süreç başladı.

Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen mahkemede 3 faile ayrı ayrı “Nitelikli cinsel istismar” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından 42’şer yıl hapis cezası verildi. Ancak failler, tutuklandıktan 6 ay sonra “delil yetersizliği” iddiasıyla tahliye edildi. Faillerin tahliye edildiği tarihten üç ay sonra Esra intihara sürüklenerek yaşamını yitirdi.

Davanın devam eden 9’uncu duruşması 17 Temmuz günü Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Faillerin tutuksuz yargılanmaya devam kararının verildiği duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Failler cezasız kalabilir!

Dosya avukatı ve Wan Barosu Çocuk hakları Merkezi üyesi İlhan Kaçmaz, aileye davadan vazgeçmesi için yapılan tehdit, sanıkların kaçma şüphesi ve davanın sürekli ertelenmesine işaret ederek, faillerin cezasız kalma ihtimaliyle karşı karşıya olduklarını kaydetti. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.