IPPNW: Almanya çözüm için çalışmalı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarını ve barış heyetinin engellenmesini kınayan IPPNW, Almanya’ya “Kürt sorununun çözümü ve barışın sağlanması için çalışın” diye seslendi.

 

Türk devlet güçlerinin 23 Nisan’dan bu yana Güney Kürdistan’a yönelik sürdürdüğü işgal saldırılarına uluslararası arenada eleştiriler artıyor. Saldırıların derhal son bulmasını isteyen Nükleer Savaşın Önlenmesi için Uluslararası Hekimler (IPPNW) isimli sivil toplum örgütü, Alman hükümetinin rolüne dikkat çekti.

Almanya’dan Hewlêr’e gitmek isteyen Uluslararası Kürdistan için Barış ve Özgürlük Heyeti’nin polis tarafından engellenmesini kınayan IPPNW, Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas’a çağrıda bulundu. Maas’tan barış aktivistlerine yönelik yurt dışı yasaklarının kaldırılmasını talep eden IPPNW, Güney Kürdistan yönetiminden de heyetin bölgeyi gezmesine izin vermesini istedi.

Almanya tutarlı adımlar atmalı

IPPNW, açıklamasının devamında Türk devletinin son saldırılarda işlediği suçlara da dikkat çekti. Savaş bölgelerindeki köylerin boşaltıldığı, doğanın tahrip edildiği ve kimyasal silahların kullanıldığına dair kendilerine bilgilerin geldiğini bildiren IPPNW, çatışmaların son bulması için Almanya’nın harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada IPPNW’nin yöneticilerinden Gisela Penteker’in de görüşlerine yer verildi. Belçika yargısının “PKK terörist örgüt değil, savaşın bir tarafı” şeklindeki kararını hatırlatan Penteker, “Alman hükümeti de Belçika’nın izinden giderek Kürt savaşında barış için tutarlı ve sonuç alıcı adımlar atmalı. Böylesine bir adım Almanya’da birlikte yaşama katkı sunacaktır” dedi.

BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.