İşgale gerekçe gösteren haindir

  •  Gerillanın varlığını işgale gerekçe gösterenler, soykırımcı sömürgeci Türk devletiyle iş birliği içinde olan; Kürdistan’ı, Kürt davasını ve Kürtlerin değerlerini pazarlayan hainlerdir.
  •  Düşman her yerde saldırı halindeyse halk ve direniş güçleri de her yerde aktif bir direniş ve mücadele içerisinde olmalıdır. Halkımız bulunduğu her yerde eylem halinde olmalıdır. 

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türk devletinin yeni işgal saldırısıyla ilgili hem tespitler içeren hem de ne yapılması gerektiğini belirten yazılı bir açıklama yaptı. 

Eşbaşkanlığın açıklamasından bazı bölümler özetle şöyle:

Türk devletinin hedefi

Bu yeni saldırıyla Kürt özgürlük güçlerinin direniş iradesini kırmayı, Özgürlük Hareketi’ni tasfiye ederek Kürt soykırım politikasını tamamlamayı; böylece Kürt varlığını tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor. PKK ve gerilla Kürt halkının özgürlük mücadelesini verdiği ve kazanımlarını koruduğu için saldırıların baş hedefidir. 

Kürtler açısından durum

Kürt halkı açısından varlık ve yokluk sürecinin yaşandığı tarihi bir dönemden geçiyoruz. Hareket ve halk olarak düşmanın varlığımıza yönelik tüm saldırısını boşa çıkaracak gücümüz ve irademiz var. Halkın örgütlü gücü düşmanın tankı, topu, uçağı ve her türlü tekniğinden daha büyüktür. Düşmanın bu planlarını boşa çıkarma göreviyle karşı karşıyız. 

Topyekun direnişle yapabiliriz

 Soykırım amaçlı geliştirilen bu saldırılar, gerillanın ve halkın topyekün direnişiyle boşa çıkarılabilir. Düşman her yerde saldırı halindeyse halk ve direniş güçleri de her yerde aktif bir direniş ve mücadele içerisinde olmalı. Halkımız özgürlük gerillasının düşmana karşı koyan ve düşman saldırılarını kıran direniş ruhuyla bulunduğu her yerde eylem halinde olmalıdır. 

Başûrê Kurdistan ayaklanmalı

Başûrê Kurdistan halkı, Türk işgal saldırılarına karşı en büyük tepkiyi ortaya koymalı; gerillanın yanında yer alarak geçmiş yıllarda olduğu gibi soykırımcı sömürgeci Türk devletinin işgaline karşı ayağa kalkmalı. Başûrê Kurdistan halkımızın özgürlük iradesi ve kazanımları, işgale ve iş birlikçiliğe karşı durularak korunabilir. Gerillanın varlığını işgale gerekçe gösterenler, soykırımcı sömürgeci Türk devletiyle iş birliği içinde, Kürtlerin değerlerini pazarlayanlardır. Kürdistan’ı ve Kürt davasını pazarlayan bu hainler, kuşkusuz gerillanın varlığını önlerinde engel olarak görüyor. 

Kürdistan gençliği durmamalı

Yurtsever devrimci Kürdistan gençliği, bir taraftan gerillaya katılarak güçlendirmeli, diğer taraftan bulunduğu her yerde harekete geçerek eylem içerisinde olmalı. Kürt gençleri yaratıcı ve zengin yöntemlerle faşist düşmanı darbeleyecek etkili eylemler yapmalı. Kimseden talimat almayı beklemeden inisiyatifli bir şekilde her yerde öncülük yapmalı. Her Kürt genci, nerede olursa olsun kendisini bir gerilla olarak görmeli ve öyle davranmalı; düşmana hak ettiği cevabı vermeli. 

Kürt kadınlar öncü olmalı

Kürdistan özgürlük mücadelesinin en temel öncü gücü olduğu gibi mücadelenin özgürlük ruhunu ve direncini güçlendirerek yenilmez kılan Kürt kadınları, Türk işgal saldırıları karşısında da öncü rolünü oynayarak püskürtülmesinde etkin biçimde yerini almalı.

Aydınlar sorumluluk almalı

Kürt aydın, sanatçı ve yazarları başta olmak üzere toplumun tüm aydın insanları işgale karşı çıkmalı. İşgale karşı tepkinin gelişmesinde sorumlulik almalı. Düşmanla iş birlikçiliği meşrulaştıran ve üstünü örten yaklaşımları teşhir etmeli.

Türkiye emekçilerine düşen

Türkiye halkları ve emekçilerinin AKP-MHP faşizminin Kürt halkına saldırıları karşında tepkilerini ortaya koyması ve Kürt halkıyla ortak mücadele içerisinde yer alması, sadece sosyalist olmanın değil, demokrat ve özgürlükçü olmanın da gereğidir. Özgürlük, demokrasi, adalet ve eşitlik mücadelesi veren herkes, işgale karşı tutumunu da açıkça ortaya koymalı; 1 Mayıs’ta da bunu sergilemeli.

Ortadoğu halklarına çağrı

Türk devleti, aynı zamanda Ortadoğu’da işgal ve yayılmaya dayalı bir politika yürütüyor. Kürtler ve PKK, halkların kardeşliğine inandığı ve Ortadoğu’da eşitliğe dayalı özgür ve demokratik ortak bir yaşamın mücadelesini sürdürdüğü için hedef alınıyor. Başta Arap halkı olmak üzere Ortadoğu halklarını da Türk devletinin bu işgal saldırılarına karşı durmaya ve tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz.  HABER MERKEZİ

 

KDP saldırıların içinde

KDP, Türk devletinin saldırılarına destek vererek, işgal planı içerisinde doğrudan yer alıyor. Bu, Kürt halkına ve davasına ihanettir. KDP’nin Türk devletinin işgal saldırılarına destek vermediği iddiası, aldatmadır. Kürt halkının tepkisinden çekindiği içindir; 

*  KDP, Türk devletine her türlü istihbaratı, lojistik desteği vererek, gerilla alanlarını kuşatarak savaşın içinde yer alıyor.

* Türk ordusu Kurêjahro’ya havadan indirme yapamayınca KDP’nin desteği ve koruması altında Şeladizê’den yürüyerek karadan girmeye çalıştı.

*  KDP, hakim olduğu Hewlêr ve Behdinan’da Kürt halkının işgale olan tepkisini ortaya koymasını engelliyor. 

* Erdoğan, KDP’ye işgale verdiği destekten dolayı dolayı teşekkür ediyor. 

Dolayısıyla Kürdistan halkı başta olmak üzere herkes KDP’nin iş birlikçiliğini görmeli ve buna karşı tutum almalı.

 

Ukrayna’yı gören ikiyüzlülük

Türk devleti, uluslararası güçlerden aldığı destekle saldırıyor. Eğer uluslararası güçlerin desteği ve göz yumması olmasaydı kimyasal silah kullanımına kadar varan saldırılar olmazdı. Ukrayna’da savaşa karşı duran uluslararası güçler, Türk devletinin işgal saldırıları karşısında sessiz kalarak, ikiyüzlü bir tutum içindedir. Bu yanlıştan vazgeçilmeli. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.