İşgale ve işbirliğine öfke

Yurt Dışı Haberleri —

Diasporada işgal protestosu

Diasporada işgal protestosu

  • Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların, Türk işgal saldırıları ve KDP işbirliğine öfke eylemleri devam ediyor. Gençler öncülüğünde süren eylemlerde “Werin Cenga Azadiyê” hamlesine katılım çağrısı yapıldı.

 

Türk işgal saldırıları ve KDP ortaklığına karşı Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının tepkisi sürüyor. Haftalardır alanları terk etmeyen halk, gençler öncülüğünde soykırım saldırılarına tepki gösteriyor.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’in Corbeil ile Villiers le Bel banliyösünde düzenlenen eylemlerle Türk devletinin işgal saldırıları kınandı. Eylemlerde işgale, talana, işbirliğine karşı sloganlar atıldı. Gençler “Werin Cenga Azadiyê” hamlesini selamlayarak, Kürt Halk Önderi Öcalan özgürlüğüne kavuşana kadar alanlarda olacaklarını belirtti, gerilla direnişini de sahiplendi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de aynı amaçla bir eylem düzenlendi. İşgale ve işbirliğine karşı yürüyen halk sık sık direniş sloganlarını haykırdı. Eylemde aynı zamanda Avrupa’nın sessizliğini de protesto edildi.

MARSİLYA

Fransa'nın Marsilya kentinde Canabiere Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Marsilya’nın işlek meydanı olan Vieux Port’ya doğru yürüyüşe geçti. “TC Kürdistan'dan defol”, "Kürdistan'a özgürlük”, “Abdullah Öcalan özgürlük” pankartlarının taşındığı eylemde,  PKK, YPG, YPJ ve TCŞ flamaları açıldı. Fransızca bildirilerin dağıtıldığı yürüyüşte, Kürtçe marşlar çalındı, sloganlar atıldı. Vieux Port Meydanı’nda sona eren yürüyüşte, Fransızca ve Kürtçe konuşmalar yapıldı. 

BASEL

Basel havalimanından İstanbul'a uçan Turkish Airlines uçağı, Kürt gençleri ve Rojava Komitesi aktivistleri tarafından engellendi. Gençler, şu açıklamayı yaptı: "Türkiye'ye uçan her uçak Kürt halkına ve özgürlük savaşçılarına karşı silah ve kimyasal gazlar olarak dönüyor. Bu nedenle Turkish Airlines de bu savaşın bir parçası."

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da geçtiğimiz yıl Kürdistanlı ve Türkiyeli kadınlara yönelik ırkçı ve cinsiyetçi saldırının yıldönümünde Kürdistanlı, Türkiyeli ve Avusturyalı kadınların ortaklaşa organize ettiği yürüyüş düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı protesto eyleminde “Terörist Erdoğan”,  “Yaşasın enternasyonalist dayanışma”, “Jin, Jiyan, Azadî” sloganları atıldı.

 

Defend Kurdistan’dan Bern’de eylem

Türk devletinin Güney Kürdistan'da yürüttüğü işgal ve katliam saldırıları İsviçre'nin başkenti Bern'de Defend Kurdistan tarafından düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Defend Kurdistan (Kürdistan'ı Savun İnisiyatifi) tarafından düzenlenen eyleme Demokratik Güç Birliği (DGB) bileşenleri, barış heyeti üyeleri ile İsviçreli, Türkiyeli ve Kürdistanlı demokrasi çevrelerinden yüzlerce insan katıldı.

Reithalle’de düzenlenen eylemde Güney Kürdistan'a giden ve barış taleplerini iletmek için oluşturulan heyette yer alan gazeteci ve Yeşiller ve Basta Parti Sekreteri Franziska Stier “KDP yönetimi barış taleplerimiz görmezden gelerek bizleri sınır dışı ederek burada yaşanan işgale ve halklara yönelen soykırım saldırılarına ortak olmuştur” dedi.

Yapılan konuşmalar ardından halk sloganlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca aktivistler Almanca bildiri okudu. Kentin önemli noktalarında yapılan oturma eylemleriyle devam eden yürüyüş sonrası Bundeshausplatz’da bir miting düzenlendi. Eylem “Dem dema azadiyê ye” hamlesinin sahiplenildiği sloganlarla sonlandırıldı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.