İşkenceden sonra soruşturma

❏

  • Edirne F Tipi’nde gardiyanların şiddetine maruz kaldıktan sonra karantina hücresine alınan Murat Aktaş ve arkadaşları hakkında cezaevi idaresi tarafından soruşturma açıldı.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki Murat Aktaş, kardeşi Emre Aktaş ile yaptığı telefon görüşmesinde yaşadığı hak ihlallerini anlattı. Emre Aktaş, 10 dakikalık telefon görüşmesinde ağabeyinin aktarımlarını paylaştı.

Ağabeyinin kendisine 4 Şubat’ta gardiyanların saldırısına maruz kaldığını aktardığını söyleyen Emre Aktaş, “Ağabeyim, ‘saldırıdan sonra 2 gün boyunca yemek alamadık. Diğer arkadaşları eski hücremize A5'e götürdüler. Orada o gün uyumaları için battaniye dahil gerekli hiçbir malzeme verilmemiştir. Bense halen karantina hücresindeyim. Ayın 19’una kadar da burada tutacaklar” dedi.

Gardiyanların darp ve şiddetine maruz kalan ağabeyinin yaşadıklarından sonra vücudunun çeşitli yerlerinde iz kaldığını ve kafasında ağrı olduğunu belirtti.

Ağabeyinin telefon görüşmesinde yaşadıkları saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen kardeş Aktaş, “Hapishane idaresi karşı hamle yaparak kendilerini aklamak için olay hakkında ağabeyim ve yanında bulunan arkadaşlara soruşturma açtı" bilgisini verdi.

Açlık grevinde

Kardeş Aktaş “Ağabeyim, ‘Kürdistan ve Türkiye hapishanelerinde geliştirilen açlık grevi eylemine bugün itibariyle 5 günlük katıldığını iletti” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.