İşkenceyle sürgün

❏

  • Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutulan üç tutsak işkenceyle İzmir 2 No’lu F Tipi Cezaevi’ne sürgün edildi.

 

Halkın Hukuk Bürosu (HHB), Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutulan Deniz Şah, Latif Mollaahmetoğlu ve İlhan Kaya’nın 2 Mart 2021’de işkence edilerek İzmir 2 No’lu F Tipi Cezaevi’ne sürgün edildiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili yazılı açıklama yapan HHB, sürgün öncesi ve sonrasında ailelerinin de bilgilendirilmediğini belirtti. 

Latif Mollaahmetoğlu’nun 3 Mart günü telefon görüşü hakkını kullanmaması üzerine endişe duyan ailesinin cezaevini aramasıyla durumun öğrenildiğinin aktarıldığı açıklamada, “Bolu F Tipi Hapishanesi’nde geçtiğimiz Ocak ayında aynı tutsaklar gardiyanların saldırısına ve işkencesine maruz kalmış, tutsakların vücudunda ezikler ve darp izleri meydana gelmiştir. Bununla ilgili tutsaklar ve aileleri tarafından yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verilmiştir. Ve hemen akabinde de tutsaklar sürgün edilmiştir” denildi.

Dört defa sürgün

 Sevkler ve beraberinde getirdiği işkence, kötü muamele cezaevlerinde rutin bir uygulama haline geldiğinin vurgulanan açıklamada, şunlar ifade edildi: “Bolu F Tipi Hapishanesinden sürgün edilen üç tutsağın kaç kere sürgün sevk uygulamasına maruz bırakıldıklarına bakmak bunun en büyük kanıtıdır. Latif Mollaahmetoğlu en başta Edime F Tipi Hapishanesi’nde tutulmaktayken sırayla Sincan 1 Nolu F Tipi Hapishanesine, Tekirdağ 2 Nolu Tipi Hapishanesine, Bolu F Tipi Hapishanesine ve en sonunda da İzmir 2 Nolu F Tipi Hapishanesine gönderilerek toplam 4 defa sürgün edilmiştir.”

Sürgün sevklerin adeta bir işkence aracı haline getirildiği, siyasi tutsakları ve ailelerini yıldırmak ve baskı altında tutmak için yapıldığı vurgulanan açıklamada, sürgün sevk politikalarına derhal son verilmesi istendi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.