İşkenceyle yetinmediler

  • Van’da polis ve bekçilerin, gözaltına alırken işkence yaptıkları Murat E.'nin tutuklu bulunduğu cezaevinden cenazesi çıkarıldı. 

 

Murat E. (35), 11 Ocak'ta Van’da “hırsızlık” gerekçesiyle gözaltına alındı. Polis ve bekçilerin işkencesine maruz kaldı. 2 Nisan'da Polis Merkezi Amirliği’ne götürülen E., bir gün sonra adliyeye çıkarılarak tutuklandı. Van M Tipi Cezaevi'ne götürülen E., burada tekli hücreye konuldu.

E., 13 Ocak günü sabah saatlerinde şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş bir vaziyette bulundu. Cezaevi yönetimi konuya dair uzun bir süre aileye ve avukata herhangi bir bilgi vermedi. Ailenin ısrarı sonucu cezaevi idaresi, E.’nin “uyuşturucudan, kendi intihar etti” şeklinde cevaplar verdiği belirtildi.

Aynı gün Van Adli Tıp Kurumu otopsi raporunda E., için kesin ölüm nedeni belirtilmezken, “beyinde ödem oluştuğu” bilgisi yer aldı. Van Adli Tıp Kurumu, cenazenin İstanbul Adli Tıp’a götürmesini talep etti. Otopsi işlemlerinin ardından aileye teslim edilen cenaze toprağa verildi.

E.’nin avukatı, hastane ve cezaevi kamera kayıtların incelenmesini talep ederken, davaya 'gizlilik' kararı getirildiği öğrenildi.  VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.