İsrail’e yaptırım önerisi

Dünya Haberleri —

Stephane Sejourn

Stephane Sejourn

  • Fransa Dışişleri Bakanı Sejourne, Gazze'ye insani yardım ulaştırılmasında gerekirse İsrail'e yaptırıma başvurulabileceğini söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, Gazze'deki Filistinlilere insani yardım ulaştırılması yolunun açılması için İsrail'e baskı yapılması ve yaptırımlara varacak yollara başvurulması gerektiğini söyledi. Sejourne, "Fransa, Batı Şeria'da şiddet eylemleri gerçekleştiren İsrailli yerleşimcilere yönelik Avrupa Birliği yaptırımlarını öneren ilk ülkelerden biri oldu. İnsani yardımın açılması için gerekirse devam edeceğiz" dedi. RFI radyosu ve France 24 televizyonuna konuşan Bakan Sejourne, "İnsani yardımın kontrol noktalarından geçmesine izin vermek için yaptırımlara kadar varan çok sayıda etki aracı olmalı" ifadelerini kullandı.

Gazze'deki sağlık bakanlığı yaptığı son açıklamada, altı aydır süren çatışmalarda 33 bin 207 Filistinlinin öldüğünü duyurdu. Bölgede yaşayan 2,3 milyon insanın çoğu evsiz ve birçoğu da açlık tehlikesiyle karşı karşıya. İsrail rakamlarına göre Hamas, çatışmayı tetikleyen 7 Ekim'deki sınır ötesi saldırıda bin 200 kişiyi öldürdü. PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.