İstanbul'da da DEM zamanı

Ayşegül Doğan

Ayşegül Doğan

  • DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İstanbul seçimlerine kendi adaylarıyla girmeye karar verdiklerini; 9 Şubat’a kadar hem İstanbul hem de diğer kentlerdeki adaylarını açıklayacaklarını duyurdu.

DEM Parti, merakla beklenen İstanbul ve diğer türkiye kentleriyle ilgili kararını, MYK toplantısında netleştirerek, paylaştı. Daha önceki açıklamalarına da sadık kalan DEM Parti, İstanbul başta olmak üzere Türkiye kentlerinde de kendi adaylarını çıkaracaklarını açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında çıkan kararlara dair partinin Ankara’daki genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Sözcü Doğan, şunları söyledi: “Öncelikle bunu hatırlatmak isterim. 4 Aralık günü yine burada yaptığımız bir basın toplantısında MYK'dan çıkan bir eğilimi paylaşmıştık sizlerle. O günkü eğilim neydi? Türkiye'nin her yerinde kendi adaylarımızla girme eğilimimizi paylaşmıştık 4 Aralık günü. Bunun için hazırlandığımızı ve kazanacağımızı söylemiştik. Ardından seçim komisyonumuzun ve ilgili kurullarımızın yaptığı bütün tartışmalardan çıkan kararları sizlerle paylaştık.

Artık İstanbul için DEM geldi

En merak edilen yerle başlamak istiyorum. Aylardır partimizin gündeminde en güçlü seçenek olarak duran, hatta kaybettirmek ya da kazandırmak için değil Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) olarak kazanmak için İstanbul seçimlerine kendi adaylarımızla girmeye karar verdik. Bugün aslında bu kararı sizlerle paylaşmak için burada toplandık.

9 Şubat'a kadar açıklanacak

İlgili kurullarımız aday belirleme çalışmalarına başladı. Yakın zamanda, 9 Şubat’a kadar hem İstanbul adaylarımızı hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimlerini de sizlerle paylaşacağız. Diyoruz ki; İstanbul için şimdi DEM zamanı, artık vakit geldi. Türkiye için DEM zamanı.

Eşitlik, özgürlük, barış

DEM zamanı derken bizim için eşitlik, özgürlük, adalet ve barış vurguları içeren bir zamandan bahsediyoruz. O yüzden bu kararımızı hiç bekletmeden MYK’dan çıktığı andan saatler süren tartışmalardan sonra sizlerle paylaşmak istedik."

Başak Demirtaş'ın adaylığına dair soruyu da yanıtlayan Doğan, şunları söyledi: "9 Şubat'a kadar İstanbul dahil olmak üzere aday göstereceğimiz diğer kentlerdeki adaylarımızı açıklayacağız. Tabii ki sevgili Başak Demirtaş da aday havuzumuzda... Birbirinden değerli isimler var havuzumuzda. Kamuoyuna yansıyan pek çok ismin aklımızda olduğu, değerlendirildiği ve onlarla istişareler yapıldığının bilinmesi isterim." ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.