İşte bu yüzden Yeşil Sol

Yurt Dışı Haberleri —

Londra'da oy verme işlemi

Londra'da oy verme işlemi

  • Britanya’nın Londra, Manchester, Leicester ve İskoçya’nın Edinbourgh kentlerinde 29 Nisan’da başlayan oy kullanma işlemi 7 Mayıs’a kadar sürecek. 

DİREN DİCLE ERDEN/LONDRA

Britanya genelinde kayıtlı seçmen sayısının 127 bin 281 iken iki günün sonunda oy kullanan seçmenlerin sayısı 17 binin altında. HDP’nin 2018 seçimlerinde birinci parti çıktığı Britanya’da şimdilik sandıklara gitme oranı ise beklenenin altında. 

Geç kalmadan oy kullanalım
Britanya Seçim Koordinasyonu, Londra’nın 14 bölgesinde halkı hafta sonu otobüs ve minibüsler ile sandık alanına taşıdı. Haringey eski Belediye Başkanı Ali Gül Özbek geç kalmadan halkı oy kullanmaya davet ederken, “Demokrasiden, özgürlükten Yeşil Sol Parti’den yana gönlü atan herkes eksiksiz bir şekilde gelip oyunu kullanmalıdır. Bir oy ile ne olacak demeyin. Bir oy zindanların kapısını aralayacak. Bir oy özgürlüğe açılan kapıdır. Kesinlikle ertelemeden gelip oyumuzu kullanalım. Bir oyumuz ile bu zulüm iktidarının gönderelim” dedi.

Açık ara farkla
Londra Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Türkan Budak “Bu seçimde de açık ara birinci parti çıkmak için geç kalmadan oylarımızı kullanalım. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak çok heyecanlı ve çok coşkuluyuz. Bu heyecana güç verelim, güç katalım. Kadınların gücüyle faşizmi yenilecek” dedi.
Oyunu Yeşil Sol Parti’ye kullanan 70 yaşındaki Elbistan Afşinli seçmen Semiha Kaçmaz, “Bu seçimin bir farkı var. İçimiz gümbür gümbür heyecanlıyız. 15 Mayıs sabahı papatyalar açacak, çocuklar sevinçle koşacak. 15 Mayıs sabahına güneşle uyanacağız” diye konuştu. 

İşte bu yüzden Yeşil Sol
Londra’da oy kullanan babasının yanında bulunan ve ulusal kıyafet giyen 15 yaşındaki Şerwan Tan, AKP’lilerin hedefi oldu. Yaşanan gerginlik sonucu salon dışına çıkarılan Şerwan,  “Kıyafetlerimi gerekçe göstererek dışarıya attılar. Bunu yapanlar faşist insanlar, kıyafetlerimin ‘üniforma’ olduğunu söylüyorlar, üniforma değil ulusal kıyafetimiz. Bu insanlar faşist. Tam da bu sebepten dolayı oylar Yeşil Sol Parti’ye” dedi. 
Avukat Sibel Özçelik ise “Şerwan’ın yaşadığı şey ırkçılık ve faşizmdir” diyerek tepkisini dile getirdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.