İşte o iki fezleke

  • Semra Güzel’in, dokunulmazlığının kaldırılması içi iki fezleke getirlidi, komsuyonlardan geçirilip Genel Kurul’da da Cumhur ve Millet ittifaklarının çoğunluğuyla kabul edildi. 

 

* 3/665 sayılı fezleke, 13 Şubat 2019’da Meclis Başkanlığına sunulmuştu. Yani fezleke üç yıldır komisyonun önündeydi. Dosyayı inceleyecek herkesin göreceği gibi, dosyada 03 Temmuz 2018 tarihli gizli tanık/itirafçı beyanı ile fotoğraf teşhis tutanağından başka hiçbir bilgi yer almıyor. Yalnızca bir gizli tanık/itirafçı beyanına dayanarak, üstelik itirafçı beyanından üç buçuk yıl, fezlekenin Meclis Başkanlığına gelmesinden üç yıl sonra bir milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılması istendi. Yerlişik anayasal ilkeler çiğnenerek kabul edildi. 

* Türk medyasının paylaştığı Güzel ile gerilla otoğrafların yer aldığı 3/1843 sayılı diğer fezleke ise Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmasının numarası 2017/3975’tir. Adıyaman 1. Sulh Ceza Hâkimliğinin 10 Mayıs 2017 tarihli kararıyla HTS kayıtlarının incelenmesine karar verildi. Dosyada kabaca; fotoğrafların Semra Güzel’e ait olduğu, telefon numarasının tespit edildiği ve tespit edilen telefon numarasının HTS kayıtlarının incelendiği belirtildi. Semra Güzel’in adı soyadı, telefon numarası, görüşmeleri tespit edildiği halde dokunulmazlığının olmadığı Mayıs 2017’den milletvekili seçildiği 24 Haziran 2018’e kadar, yani bir yılı aşkın bir süre hakkında hiçbir işlem yapılmadı. İddianame hazırlanarak cezalandırılması istemiyle ceza davası açılması bir yana bir yılı aşkın süre içerisinde ifadesine bile başvurulmadı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.