Jackelen böylelikle İsveç’in ilk kadın Başpiskoposu oldu. Ayrıca ilk kez birinci turda % 50’nin üzerinde oy alarak, ikinci tura gerek kalmadan seçilen ilk Başpiskopos ünvanını da elde etti. Jackelen’in en büyük rakibi olan Papaz Ragnar Persenius % 33,1 oranında oy alabildi.


Feministler sevinçle karşıladı
849 yılda 70 başpiskoposu olan İsveç’te, 58 yaşındaki kadın bir papazın başpiskopos olarak seçilmesi feministler ve kadın örgütleri tarafından sevinçle karşılandı. Kendisini “Feminist, ırkçılık karşıtı” olarak tanımlayan Hıristiyan düşünce kuruluşunun papazlarından Helle Klein, Jackelen’in seçilmesinden sonra İsveç Kiliselerinin tolerans ve dayanışmanın gelişmesine daha fazla katkıda bulunacağına inandığını söyledi.
Seçilmesinin ardından medyaya bir açıklama yapan Jackelen, Müslüman, Yahudi ve diğer dinlerden kuruluşlarla işbirliği yapmak istediğini söyledi.
1955 yılında Almanya’da doğan Jackelen, 1977 yılında İsveç’in Uppsala iline teoloji eğitimi görmek amacıyla geldi. Evlenerek İsveç’e yerleşti. Jackelen şimdiki Başpiskopos Anders Wejryd’in 14 Haziran 2014’te emekli olmasından sonra görevi devralacak.

STOCKHOLM