İsviçre hedefi katladı

Kadın Haberleri —

.

.

  • ’Diktatörü Yargılamak İçin 100 Neden’ kampanyası için 10 bin imza hedefi önlerine koyan İsviçre’deki aktivistler, 17 bin imza topladı. 

HABER MERKEZİ

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) Erdoğan’ın Kürdistan’da kadınlara yönelik işlediği savaş suçlarından ötürü uluslararası mahkemelerde yargılanması talebiyle üç ay önce başlattığı ‘Diktatörü yargılamak için 100 Neden’ kampanyası için imza çalışmaları Avrupa’nın bütün ülkelerinde sürüyor. 100 bin imza hedefiyle yürütülen kampanyanın İsviçre ayağında bugüne kadar 17 binden fazla imza toplandı.

ANF’den Ömer Polat’a konuşan TJK-E aktivisti Döne Güzel, pandemi yasakları ve kötü hava şartlarına rağmen 25 Kasım’dan bu yana çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Döne, Kürt kadınların emekleri kadar Defend Rojava aktivistleri ve kimi İsviçreli kadın kurumlarının emekleri sonucu hedefledikleri 10 bin imzayı aştıklarını söyledi. Aktivistler olarak sadece imza toplamakla yetinmeyip neden imza vermeleri gerektiği yönünde insanlarla yüz yüze konuşup gerekçelerini aktardıklarını kaydetti.

İsviçre halkından yoğun ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden Döne, çalışmalarının Erdoğan yönetimindeki Türk rejiminin uluslararası kamuoyu nezdinde teşhir edilerek yargılanması anlamında önemli bir adım olduğunu belirterek, alanlarda olmaya devam edeceklerini ekledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.