Çevredeki vatandaşların engellemeye çalıştığı Casseri, olay yerinden aracı ile kaçmaya çalışırken, devlet güçlerinin takibi ile bir yeraltı garajında sıkıştırıldı. Bilim kurgu romanları yazan Casseri’nin burada intihar ettiği açıklandı.
Casseri’nin Senegalli satıcıları öldürmesinin ardından yıllardır bu semtte yaşayan ve çalışan Senegalliler olayı protesto etti. Yürüyüşte sıklıkla “utanç!” ve “adalet istiyoruz” sloganları atılırken, gruba bazı İtalyanların da katıldığı görüldü. Semt sakinleri de, Senegalli seyyarların yıllardır pazarda çalıştıklarını ve kimseye bir zararları olmadığını anlattı.
Floransa kentinde öldürülen iki Senegalli satıcı için dün kentte yas ilan edildi. Belediye başkanı Matteo Renzi’nin kararıyla, öğle saatinde tüm işyerlerinde 10 dakika süreyle alışverişe ara verildi.
Renzi, önceki günkü ateş açma ve öldürme olaylarının aklını kaybetmiş ve tek başına hareket eden bir kişinin işi olduğunu, böylesi bir davranışın Floransa insanının karakteriyle bağdaşmadığını ve toplumda büyük şok etkisi yarattığını kaydetti.
İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, olayı “gözü dönmüş bir nefret patlaması” olarak tanımladı; İtalyan makamlarıyla topluma, “hoşgörüsüzlüğün her türlüsüyle savaşmalı; ülkemizdeki açıklık ve dayanışma geleneğini yeniden vurgulamalıyız” şeklinde çağrıda bulundu.
FLORANSA