İtiraf değil, KDP işkencesi!

  • Behdinanlı siyasi tutsakların 9’u hakkında daha iddianame tamamlandı. Hewlêr ikinci Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşan iddianamede; tutuklu aktivistlerin işkence altında çekilmiş videoları KDP asayişi tarafından ‘itiraf’ olarak sunuldu.

 

Tutsakların aileleri, servis edilen görüntülerin işkence altında kaydedildiğini belirterek, ”yazılan senaryoya kanmayın” çağrısında bulundu.

Aileler: Endişeliyiz

Tutsaklardan Silêman Harîkî’nin oğlu Amed Silêman, Behdinanlı siyasi tutsakların aileleri adına açıklamada bulundu. Tutsakların avukat ve aileleri ile görüştürülmediğini belirten Amed Silêman, Hewlêr Asayişi’nde tutulan aktivist ve gazeteciler için endişeli olduklarını söyledi.

Tutsakların serbest bırakılmasını isteyen Amed Silêman şu hususlara dikkat çekti: “7 aydan bu yana aile fertlerimiz kaçırılmıştır ve hakları ihlal ediliyor. Yakınlarımız suçsuzdurlar. Acil şekilde serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Hiç kimse Behdinanlı aktivistler üzerine oynanan oyunlara, yazılan senaryo ve videolara inanmasın. ‘İtiraf’ diye yayınlanan bu görüntüler işkence altında hazırlandı.”

Dava dosyalarında tahrifat

Avukat Beşdar Hesen ise KDP’nin Hewlêr Asayişi tarafından Ceza Mahkemesi’ne gönderilen 9 aktivistin dosyasında tahrifat yapıldığını söyledi. Hesen, “Müvekkillerimizin meslek bölümüne Kasipkar (serbest meslek) yazıldı” diyerek, gazeteci ve aktivist olduklarını hatırlattı. Avukat Beşdar, tutukluların ‘bölgenin güvenliğini tehlikeye atmak ve yabancı ülkeler için ajanlık’ suçlaması ile yargılandığını da sözlerine ekledi.

Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentinde tutuklan aktivist ve gazeteciler Şerwan Şerwanî, Guhdar Zebarî, Hariwan Îsa, Mamoste Şivan ve Eyad Kerîm hakkında 16 Şubat 2021’de 6’şar yıl hapis cezası verilmişti.  HEWLÊR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.