İtiraz ediyoruz, o hamile

Kadın Haberleri —

Brandy Bottone / Foto: AP

Brandy Bottone / Foto: AP

  • ABD’nin Teksas eyaletinde tek başına yanlış şeritte araç süren ve hamile olan Brandy Bottone'ye polis ceza kesti. Bottone, hamile olduğu için tek başına sayılamayacağını belirterek cezaya itiraz etti.

Geçen ay ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Dallas'ta çok sayıda yolcunun bulunduğu araçlara ayrılmış şeritte, tek başına araç sürmekten polis bir kadına ceza verdi.

Ceza kesilen 32 yaşındaki hamile Brandy Bottone, karnındaki bebeği göstererek “yalnız olduğu” iddiasına karşı çıkarak cezaya itiraz etti. Ancak polis itirazı kabul etmeyerek, tek başına yanlış şeritte araç sürmekten cezayı kesti.

Euronews’in geçtiği habere göre, mahkemeye başvuran kadın, kısa süre önce Yüksek Mahkeme'nin kürtajı anayasal hak olmaktan çıkarmasına atıfta bulunarak karnındaki bebeğinin de bir birey ve yolcu olarak sayılması gerektiğini ve bu yüzden araçta yalnız başına bulunmamasından dolayı haksız yere ceza kesildiğini belirtti.

Fetüs, kürtajda ‘kişi’, trafik ise yok sayıldı

Teksas'ta ceza kanunu, birçok muhafazakar eyalette olduğu gibi, fetüsü "kişi" olarak kabul ediyor, ancak bu durum trafik kanununda geçerli görülmüyor. 

Yüksek Mahkeme'nin kürtajı anayasal hak olmaktan çıkarmasından uzun zaman önce Teksas kanunları altı haftadan sonra yaptırılacak tüm kürtaj işlemlerini yasaklamıştı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.