Johnson darbe aldı

Dünya Haberleri —

Boris Johnson

Boris Johnson

  • İngiltere’de iktidardaki Muhafazakar Parti, iki bölgede yapılan ara seçimleri kaybetti.

Başbakan ve Muhafazakar Parti lideri Boris Johnson, Perşembe günü Tiverton and Honiton ve Wakefield bölgelerinde Perşembe günü yapılan ara seçimlerde ağır bir yenilgi aldı. Muhafazakar Parti; Tiverton and Honiton’da yüzde 21, Wakefield’da ise yüzde 17,2 oranında oy kaybetti. Muhafazakar Parti, 1997’den bu yana ilk kez Tiverton and Honiton’dan milletvekili çıkaramadı.

Muhalefet kazandı

Tiverton and Honiton’da yapılan ara seçimi oyların yüzde 52,9’unu alan Liberal Demokrat Parti, Wakefield’daki ara seçimi ise oyların yüzde 47,9’unu alan ana muhalefetteki İşçi Partisi kazandı. Böylece İşçi Partisi, 2019’da, 87 yıl sonra kaybettiği Wakefield’da yeniden milletvekili çıkarmış oldu. Son ara seçimlerle Avam Kamarası'nda milletvekili sayısını İşçi Partisi 200'e, Liberal Demokrat Parti ise 14'e çıkardı. İki ara seçim de Muhafazakar Parti milletvekillerinin istifaları nedeniyle yapılmıştı.

Seçmen mesajını verdi

Muhafazakar Parti Teşkilat Başkanı Oliver Dowden, ara seçim yenilgileri sonrası, "Birisinin bu sonuçların sorumluluğunu alması gerek" diyerek istifa etti. Başbakan Johnson ise seçmenlerin sesine kulak vereceğini söyledi. İşçi Partisi Genel Başkanı Keir Starmer de “Halk, Muhafazakarlara güvenini kaybetti" dedi. Liberal Demokrat Parti'den Tiverton and Honiton Milletvekili seçilen Richard Foord ise seçmenin Başbakan Johnson'a "Artık yeter" dediğini savundu ve “Artık Boris Johnson'ın gitme zamanı geldi" diye konuştu.

LONDRA

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.