YPG/YPJ direnişi karşısında adım adım geriletilen çete üyeleri çareyi kaçmakta buluyor. Ortağı Türk devletine sığınan çete üyeleri sınırda Türk askerleri tarafından teslim alınıyor. 

DAİŞ’e destekte sınır tanımayan Türk devleti, Kobanê‘den kaçan çete üyelerini korumaya alıyor. 6 çete üyesinin Suruç’a bağlı Etmanek ve Mehser köyleri arasındaki bir noktadan sınırı geçerek Türk askerine teslim olduğunu söyleyen Kobanêli Hemed Cemal, “Önceki akşam saat 8 civarında Kobanê’de çok şiddetli çatışma sesleri yükseliyordu. Hava hem çok sisli hem de şiddetli bir yağmur yağıyordu. Askerlerin aldıkları 6 kişiyi nereye götürdüklerini bilmiyoruz” diye konuştu. 

6 kişinin ardından bir başka grubun daha sınırı geçmek istediğini ancak, askerlerin nöbet eylemcilerini farkederek çete üyelerini uyardıklarını belirten Cemal, “Askerler bu tarafta nöbet tuttuğumuzu bildiği için bizi kastederek onlara ‘bu tarafa gelmeyin bu tarafta teröristler var’ diyerek seslendi. Onlar da geri döndüler” diye konuştu. 

DİHA/URFA